Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Zbiramo primere dobre prakse glede vstopnih točk

28.2.2020
Doslej smo seznanjeni z rešitvami v Slovenj Gradcu in Novi Gorici, kjer gre za sodelovanje med bolnišnicami in zdravstvenimi domovi in iz Kočevja, kjer so se organizirali izvajalci iz zdravstvenega doma in koncesionarji.

Preberite več


Kako so se obvladovanja okužbe z koronavirusom lotili na Švedskem

26.2.2020
Na Švedskem primarni nivo izključen iz postopkov jemanja brisov in obravnave potencialno okuženih pacientov. Vsi morajo v primeru, da so bili na katerem od ogroženih območij in da imajo znake in simptome koronavirusa, poklicati na številko 1177, ki je na Švedskem že vrsto let prva vstopna točka za zdravstveno svetovanje populaciji.

Preberite več


Zbornica predlaga, da vstopne točke organizira NIJZ in v njih izvaja preglede ter usmerja paciente ​

26.2.2020
Zbornica predlaga,da se s ciljem maksimalne preventivne zamejitve širjenja koronavirusa regijske vstopne točke organizira v okviru območnih enot NIJZ, to je zunaj prostorov zdravstvenih domov in NMP. Na teh vstopnih točkah NIJZ naj aktivno vlogo prevzamejo epidemiologi, ki bodo v vsakem posameznem primeru odločili glede nadaljnje obravnave.

Preberite več


Zbornica predlaga vzpostavitev mreže vstopnih točk po celotni Sloveniji za tiste, ki sumijo, da bi lahko bili okuženi s koronavirusom ​

25.2.2020
V razmerah, kot so na terenu, o katerih nam poročajo zdravniki na primarni ravni, Zdravniška zbornica Slovenije predlaga in odgovorne poziva k vzpostavitvi mreže vstopnih točk (vhodnih ambulant) po celotni Sloveniji, kamor bi bolniki s sumom na okužbo z virusom COVID-19 lahko poklicali in odšli na pregled.

Preberite več


Navodila za ravnanje v zobozdravstveni dejavnosti ob izbruhu koronavirusa ​

24.2.2020
Pri delu v zobozdravstvenih ambulantah je nemogoče preprečiti kapljični prenos, saj delo poteka neposredno v stiku z ustno votlino ter hkrati v področju izdihanega zraka. Zato je še toliko bolj pomembno, da zobozdravniki dobijo natančna in jasna navodila, kako organizirati delo v zobozdravstvenih ambulantah v prihajajočih tednih.

Preberite več


Zdravniška zbornica na MZ in NIJZ naslovila vprašanja povezana s širitvijo COVID-19 virusa in zaščitnimi ukrepi

24.2.2020
Številni zdravniki – izvajalci na primarni ravni – zagotavljajo, da niso seznanjeni z nobenimi ukrepi, ki naj bi jih izvajali ob morebitnem stiku s COVID-19. Sprašujemo vas, kdaj in na kakšen način bodo res vsi izvajalci na primarni ravni obveščeni o teh ukrepih. Sprašujemo vas, kdaj bodo ti zaposleni dobili primerno in učinkovito zaščitno opremo?

Preberite več


Koronavirus SARS-CoV-2 #COVID19

24.2.2020
Objavljamo posnetek strokovnega izobraževanja, ki ga je v sredo, 20. februarja 2020, pripravila Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana na temo Koronavirus SARS-CoV-2 #COVID19 ter video prikaza pravilne uporabe zaščitne opreme in pravilne uporabe mask.

Preberite več


Delodajalec nima zakonsko določenih vzvodov za 'izterjavo' dokazil o trajanju bolniškega staleža in režimu gibanja pacienta

21.2.2020
Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije je v mnenju s št. 0712-1/2019/1260 z dne 24. 5. 2019 potrdil, da izbrani osebni zdravnik sme, ni pa dolžen delodajalcem oz. z njihove strani najetim detektivom posredovati podatkov o režimu gibanja delavca in o predvidenem času odsotnosti.

Preberite več


Vabilo na svečano podelitev licenčnih listin - 25. marec 2020

19.2.2020
Letošnja prva svečana podelitev licenčnih listin Zdravniške zbornice Slovenije zdravnikom in zobozdravnikom bo 25. marca 2020 ob 18.00 uri v Modri dvorani Domus Medica.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje nadzornika kakovosti za diagnostične stroke

18.2.2020
Zdravniška zbornica Slovenije ponovno objavlja Javni poziv za imenovanje nadzornika kakovosti za: diagnostične stroke (nuklearna medicina, radiologija, onkologija z radioterapijo). Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljite priporočeno ali osebno vložite do vključno 9. marca 2020.

Preberite več


Vlada RS sprejela koncesijske akte za podelitev koncesij na področju zobozdravstvene dejavnosti sekundarne ravni in na področju dermatovenerologije

17.2.2020
Vlada Republike Slovenije je 13. 2. 2020 na 61. redni seji sprejela predlog uredb o podelitvi koncesij na področju parodontologije/zobnih boleznih in endodontije, oralne in maksilofacialne kirurgije, čeljustne in zobne ortopedije ter dermatovenerologije.

Preberite več


Delna upokojitev zasebnikov

17.2.2020
Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje je na prošnjo Zdravniške zbornice Slovenije izdal mnenje s št. 77-02150/2020 z dne 14. 2. 2020, s katerim je zavod potrdil, da lahko samostojni podjetnik ali zasebni zdravstveni delavec uživa pravico do delne pokojnine ter obenem še naprej neomejeno opravlja zasebno zdravstveno dejavnost.

Preberite več

Predajapodpisov_MOP

Predstavniki zdravniške stroke so danes ministru za okolje in prostor Simonu Zajcu predali 593 podpisov zdravnikov in zobozdravnikov iz vseh delov države

5.2.2020
Minister za okolje in prostor s strani stroke pozvan zavarovanju okolja v občini Kanal ob Soči in drugih žariščih po Sloveniji pred dodatnim onesnaženjem.

Preberite več


Novi koronavirus 2019-nCoV – navodila NIJZ

30.1.2020
Na podlagi zaprosila Nacionalnega inštituta za javno zdravje vam posredujemo povezave do navodila za zdravstvene delavce, kako ravnati v primerih suma okužbe z novim koronavirusom 2019-nCoV.

Preberite več


POMEMBNO: Odprava diskriminacije specializantov in sekundarijev v zvezi s pravico do receptov za osebno rabo

28.1.2020
8. 2. 2020 bo začela veljati novela Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, v okviru katere je zbornica zahtevala odpravo diskriminacije v zvezi s pravico do receptov za osebno rabo. ZZZS je pripombe zbornice prepoznal kot deloma utemeljene in je v noveli pravil razširil pravico do receptov za osebno rabo tudi na specializante in sekundarije.

Preberite več


Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pacientovih pravicah

27.1.2020
Zbornica je na MZ podala več pripomb in predlogov na besedilo predloga novele Zakona o pacientovih pravicah. Predlaga vzpostavitev večje varnosti zdravnikov in zobozdravnikov, za administrativno razbremenitev pa da ZZZS pridobiva statistične podatke o čakalnih dobah od NIJZ in nosi obveznost pojasnila organizacijskih vidikov zdravljenja.

Preberite več


Druga odobritev specializacije - mnenje MZ

27.1.2020
Po mnenju Ministrstva za zdravje (št. 0070-125/2019/4, z dne 17.1.2020) se za drugo odobritev specializacije šteje tako odobritev druge vrste specializacije (se pravi prvič npr. družinska medicina, drugič pa pediatrija) kot odobritev iste specializacije, a za drugega izvajalca.

Preberite več


Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije priznal pravico izvajalcev do zamudnih obresti

24.1.2020
Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je v odgovoru na dopis Zdravniške zbornice Slovenije potrdil pravilnost zahteve zbornice, da so izvajalci zdravstvene dejavnosti v javni mreži upravičeni do plačila zakonskih zamudnih obresti zaradi zamika izplačil ZZZS-ja v leto 2020.

Preberite več

Novinarska_poziv zdravnikov k bolj odgovornemu pristopu do okoljske problematike_ 21 01 2020

Poziv zdravnikov in zobozdravnikov odločevalcem k bolj odgovornemu pristopu do okoljske problematike

21.1.2020
Poziv zdravnikov in zobozdravnikov širše goriške regije odločevalcem k bolj odgovornemu pristopu do okoljske problematike in opozorilo glede potencialnih vplivov onesnaženega okolja na zdravje ljudi v srednji Soški dolini je doslej podpisalo že 314 zdravnikov in zobozdravnikov.

Preberite več