Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

Skupščina SZD_19_10_2018

Za dostopno in kakovostno javno zdravstvo so potrebne razvojne spremembe

22.10.2018
V Ljubljani je v petek potekala 155. redna letna skupščina Slovenskega zdravniškega društva. Posvečena je bila pripravi strokovnih priporočil ter vplivu noveliranih zdravstvenih zakonov na kakovost in varnost zdravnikovega dogodka.

Preberite več

Ceplejnje_za bilten

Cepljenje proti nalezljivim boleznim – imamo zdravstveni delavci zares dovolj informacij?

18.10.2018
Udeleženci so se seznanili z učinkovitostjo cepljenja z različnih zornih kotov, predstavljene so bile prave komunikacijske poti do ciljne populacije, s katerimi se preprečuje neznanje in strah, povezan s cepljenjem, poudarjen pa je bil tudi pomen lastnega zgleda zdravstvenih strokovnjakov.

Preberite več

napovednikkoncertnihveerovSmall_111320

Program klubskih koncertnih večerov v sezoni 2018/2019

16.10.2018
V program koncertov za leto 2018/2019 smo uvrstili sedem koncertov, ki se bodo zvrstili od novembra 2018 do junija 2019.

Preberite več

Pomurski zdravnik spletna stran_bilten2

Pomurski zdravnik leta 2018

16.10.2018
V okviru izbora Pomurski zdravnik leta 2018 v oktobru poteka tudi izbor zdravnikov leta v petih kategorijah: osebni zdravnik, pediater, ginekolog, zobozdravnik in specialist po izboru bralcev Večera. Razglasitev v petih kategorijah in Medicinskega dosežka leta po izboru strokovne komisije - bo 20. novembra na slavnostnem dogodku v Dvorcu Rakičan.

Preberite več


Mediacija in uporabnost mediacijskih veščin pri sporazumevanju v zdravstvu

16.10.2018
Izobraževanja bo potekalo 22. oktobra 2018 v Ljubljani. Vljudno vabljeni!

Preberite več

Izjava za javnost_recepti

Recepti za osebno uporabo – ZZZS si bo prizadeval za povrnitev v prejšnje stanje, saj nima ambicije zmanjševati kompetenc zdravnikov

9.10.2018
»Zdravniška zbornica se je na sestanku obvezala, da bo pripravila predlog spremembe 210. člena in v predlogu argumentirala, zakaj določne spremembe predlaga. Današnji sestanek z ZZZS nam daje upanje in tudi Mladim zdravnikom, da se bomo lahko dogovorili,« je stališče ZZS povzela dr. Zdenka Čebašek - Travnik.

Preberite več


Moč besede v paliativni oskrbi - neslutene razsežnosti

9.10.2018
Slovensko združenje paliativne in hospic oskrbe vabi v četrtek, 11.10. 2018, ob 18. uri v Cankarjev dom, Štihova dvorana na okroglo mizo: Moč besede v paliativni oskrbi - neslutene razsežnosti.

Preberite več


Do 100.000 dodatnih obravnav in 1,5 milijonov evrov dodatnih stroškov za zdravstveno blagajno

3.10.2018
Z novelo Pravil OZZ bo brez pravice do predpisovanja receptov za osebno rabo po oceni Zbornice ostalo najmanj 3.100 zdravnikov in zobozdravnikov. To pomeni blizu 100.000 dodatnih obravnav pri že tako preobremenjenih zdravnikih v osnovnem zdravstvu. Ukrep tako prinaša okrog 1,5 milijonov evrov dodatnega letnega izdatka za zdravstveno blagajno.

Preberite več


​​​​​​​Zdravniška zbornica opozorila MZ na morebitne zaplete pri novih Pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja

2.10.2018
Zdravniška zbornica Slovenije je na ministra za zdravje Sama Fakina, dr. med., danes naslovila sporočilo, v katerem ga opozarja na potencialne zaplete, ki bodo sledili zaradi novih Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja pri predpisovanju osebnih receptov.

Preberite več

Z leve: Martina Mikac Cankar, dr. dent. med., Sanda Lah Kravanja, dr. dent. med., Krunoslav Pavlović, dr. dent. med., in Saša Savić, dr. dent. med.

Za odpravo čakalnih vrst v otroški ortodontiji bi bilo potrebno dodatnih 40 programov

1.10.2018
Glavni razlog za dolge čakalne dobe v čeljustni in zobni ortopediji je velik razkorak med potrebami/pravicami ter željami prebivalstva in številom programov za čeljustno in zobno ortopedijo, za katere je plačnik ZZZS.

Preberite več


Svetovni dan brez tobaka 2018 – Tobak in bolezni srca in ožilja

1.10.2018
Svetovni dan brez tobaka v svetu obeležujemo že od leta 1987, ko je Svetovna zdravstvena organizacija na svoji generalni skupščini določila dan za aktivnosti za zmanjševanje razširjenosti in posledic uporabe tobaka.

Preberite več

Praga 2018 ZČT (003)

ZEVA 2018 – 25. simpozij zdravniških zbornic srednje in vzhodne Evrope

27.9.2018
Prvi dan se je srečanju zdravniških zbornic srednje in vzhodne Evrope, ki je potekalo v Pragi, pridružil češki minister za zdravje gospod Adam Vojtěch. Ostal je ves dopoldan, saj ga je zelo zanimalo, kako so v različnih državah urejeni dostopi do trga dela za zdravnike iz tretjih držav.

Preberite več

Klubski večer

Klubski pogovorni večer: O različnih prehranskih režimih otrok

27.9.2018
Razprava je bila osredotočena predvsem na primere, ko se starši odločijo za posebne (alternativne) načine prehrane (npr. veganstvo, presnojedstvo …) in želijo, da se otroku v šolskih in predšolskih programih omogočijo ali celo predpisujejo tovrstne diete oziroma prehranske posebnosti.

Preberite več

Simona semenič

Me slišiš? – Avtobiografija, ki odkrito odstira življenje z epilepsijo (in govori o boju z birokracijo v zdravstvu)

26.9.2018
Na Klubskem knjižnem večeru, ki bo 10. oktobra ob 18. uri v knjižnici zdravniške zbornice, bomo gostili eno najbolj prepoznavnih slovenskih dramatičark in režiserko Simono Semenič, ki je za svoj bogat dramski opus doslej prejela kar tri Grumove nagrade. Spregovorila bo o svojem prvencu Me slišiš?, v katerem kruto odkrito spregovori o epilepsiji.

Preberite več

Koncert_25918

Čudovito »Jesensko razkošje« s člani orkestra Slovenske filharmonije

26.9.2018
Cikel klubskih koncertnih večerov v sezoni 2017/2018 smo sklenili s koncertom članov orkestra Slovenske filharmonije z naslovom Jesensko razkošje.

Preberite več

Spec listine

Slovesna podelitev specialističnih listin doktorjem medicine in doktorjem dentalne medicine

25.9.2018
Licenčne listine je prejelo 43 doktorjev medicine in 6 doktorjev dentalne medicine. Prejemnike listin in njihove družinske člane je nagovorila predsednica dr. Zdenka Čebašek - Travnik. Poudarila je, da jih z novimi odgovornostmi čakajo tudi večje obremenitve, ki lahko vodijo v izgorelost, zato naj bodo na to pozorni in pravočasno ukrepajo.

Preberite več

Demanca za bilten

V Sloveniji v enem letu dobili 54 demenci prijaznih točk, potrebna bi bila še - mreža spominskih klinik

19.9.2018
»Demenca mora biti stvar nas vseh. Dejansko se moramo pripravljati nanjo, bodisi da bomo sami živeli z demenco, ali pa se bo to zgodilo nekomu bližnjih. To bi morali učiti v osnovnih šolah, « meni dr. Zdenka Čebašek - Travnik. Največjo odlično oceno si zasluži združenje Spominčica je povedal dr. Pirtošek, potrebujemo pa mrežo spominskih klinik.

Preberite več


O različnih skrajnih dietnih režimih zdravih otrok - kako naj ob tem ravna pediater

18.9.2018
Govorili bomo o prehrani zdravih otrok v primerih, ko se starši odločijo za posebne (alternativne) načine prehrane (npr. veganstvo, presnojedstvo…) in želijo, da se otroku v šolskih in predšolskih programih omogočijo ali celo predpisujejo tovrstne diete oz. prehranske posebnosti.

Preberite več

Pomurski zdravnik_2018_600x300px

Natečaj za Medicinski dosežek leta pomurske regije – Vabljeni k sodelovanju!

13.9.2018
Na natečaj se lahko prijavijo: zdravniki ali zdravnice, zdravniški timi, oddelki ali zdravstvene organizacije (bolnišnice, zdravstveni domovi in zasebne ordinacije) iz pomurske regije z izstopajočimi medicinskimi dosežki, ki so bili prebojni in so zaznamovali vaše strokovno delovanja na področju medicine v 2017. Rok za prijave: 10. okt. 2018.

Preberite več

Brifing za novinarje_11 09 2018 - KZO

KZO: "To, da nam drugi diktirajo rešitve, ki so škodljive, ni več dopustno"

12.9.2018
Predsednika vlade bomo seznanili z vsebinami, problemi, ponudili rešitve in mu povedali, da od naših zahtev, kako urediti zdravstvo, ne bomo odstopili, je po torkovi seji KZO poudaril Konrad Kuštrin. Dr. Zdenka Čebašek - Travnik pa je izpostavila pomembnost podporo vlade ministru, sicer so vse dobre ideje brez realne možnosti za uresničitev.

Preberite več