Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Obvestila

Andrej Moličnik

Podeljeni nazivi Štajerski zdravnik leta 2018

30.5.2018
Sinoči so bili v Narodnem domu v Mariboru razglašeni prejemniki nazivov Štajerski zdravnik leta v petih kategorijah: družinski zdravnik, pediater, ginekolog in zobozdravnik in Medicinski dosežek štajerske regije po izboru strokovne komisije zdravnikov. Projekt sta pripravila časnik Večer in Zdravniška zbornica Slovenije.

Preberite več

Štajerski zdravnik leta _lezeci (002)

Sporočilo za javnost: Nocoj bodo znani prejemniki nazivov Štajerski zdravnik leta v petih kategorijah

29.5.2018
Nocoj bodo v Narodnem domu v Mariboru znani prejemniki plaket Štajerski zdravnik leta v petih kategorijah časnika Večer in Zdravniške zbornice. Strokovna komisija zdravnikov Zdravniške zbornice Slovenije pa je izbirala in bo danes razglasila Medicinski dosežek štajerske regije.

Preberite več

foto platiše-5295_koncert Camerata medica _ 24 05 2018

Zdravniški orkester Camerata Medica s solisti navdušil občinstvo

28.5.2018
Tokrat smo slišali dela M. A. Charpentierja: Koncert za štiri viole in komorni orkester, J. S. Bacha: Kantata št. 51 za trobento in sopran, F. Schuberta in L. Delibesa. Glasbeniki so navdušili občinstvo in poželi glasen aplavz. Koncertni večer je bil tudi humanitarno obarvan.

Preberite več

Stajerski zdravnik_kvadratni

Svečana razglasitev Štajerski zdravnik leta

22.5.2018
V torek, 29. maja 2018, ob 18. uri vabljeni v Narodni dom v Mariboru, kjer bomo Večer in zbornica prvič podelili nazive Štajerski zdravnik leta. Glasovanje javnosti je potekalo v štirih kategorijah: družinski zdravnik, pediater, ginekolog in zobozdravnik. Strokovna komisija zdravnikov pa je izbrala Medicinski dosežek leta štajerske regije.

Preberite več

Zdenka Čebaše Travnik

​Izjava za javnost: Na zbornici smo zaskrbljeni tudi zaradi delovanja Pediatrične klinike v celoti

21.5.2018
Dr. Zdenka Čebašek - Travnik, predsednica zdravniške zbornice: "Po do sedaj znanih podatkih, ki so dostopni javnosti, menim, da trenutni projekti MZ in sklenjene pogodbe UKC Ljubljana s tujimi strokovnjaki ne sledijo priporočilom mednarodne presoje in tako ne morejo zagotoviti strokovne in varne obravnave otrok s prirojenimi srčnimi napakami."

Preberite več


“Konoplja – se zavedamo nevarnosti, ki jo prinaša prometu?”

16.5.2018
Vljudno vabljeni na seminar z domačimi in tujimi strokovnjaki, ki bo 30. maja 2018 ob 16. uri, na Zdravniški zbornici Slovenije. Cilj dogodka je prepoznava širših izzivov, ki jih uporaba konoplje prinaša tako v prometno varnost kot tudi v celotno družbo ter povečati ozaveščenost strokovne in laične javnosti glede številnih tveganj in nevarnosti.

Preberite več


Dentex – Mednarodni sejem dentalne medicine - Zagreb, 17.–19. maj 2018

14.5.2018
Poleg predavanj in številnih delavnic, ki jih vodijo vrhunski strokovnjaki s področja dentalne medicine, bodo v okviru programa v petek, 18. maja 2018, potekale tudi tri okrogle mize na teme: Etika v dentalni medicini, Dentalna medicina v javnem zdravstvu in E-stomatologija – strokovne smernice.

Preberite več


Obvestilo: Zbornica ni soorganizator simpozija o zdravem življenjskem slogu

14.5.2018
Obveščamo vas, da Zdravniška zbornica Slovenije ni soorganizator dogodka in novinarske konference, kot so organizatorji pomotoma napovedali. Dogodek pa poteka na Zdravniški zbornici Slovenije.

Preberite več


Stanje prijav na razpise specializacij

8.5.2018
Zdravniška zbornica Slovenije je danes objavila stanje prijav na Prvi javni razpis specializacij zdravnikov 2018 za posamezne izvajalce in za območje celotne države in stanje prijav na Prvi javni razpis specializacij zobozdravnikov 2018.

Preberite več

Odpiranje vlog_07 05 2018_2

Odpiranje vlog, prispelih na razpis specializacij

7.5.2018
Komisija je že odprla in pregledala vse vloge. Jutri bo objavljeno, koliko popolnih vlog je prispelo za vsako od razpisanih specializacij. Vsi kandidati bodo nato do 11. maja lahko svoje vloge še prenesli. Končno stanje prispelih vlog pa bo objavljeno 14. maja 2018.

Preberite več


Varstvo osebnih podatkov – vzorci aktov

4.5.2018
Zaradi uskladitve poslovanja zasebnih izvajalcev zdravstvenih storitev s Splošno uredbo o varstvu podatkov, je Zdravniška zbornica Slovenije naročila izdelavo obrazcev, ki so specifično pripravljeni za izvajalce zdravstvene dejavnosti.

Preberite več


Uradne ure - ponedeljek, 7. maj 2018

4.5.2018
Obveščamo vas, da zaradi odpiranja vlog, ki so prispele na javni razpis specializacij zdravnikov in doktorjev dentalne medicine, v ponedeljek, 7. maja 2018, ne bo uradnih ur. Za nujne zadeve se prosimo obrnite na svojo referentko preko elektronske pošte. Hvala za razumevanje.

Preberite več

Camerata medica_1ww

Klubski koncertni večer: Camerata Medica s solisti

2.5.2018
24. maja 2018 vabljeni na koncert zdravniškega orkestra Camerata Medica s solisti: Alešem Christianom Mihelačem, Nadio Ternifi in Sanjo Zupanič. Tokrat bomo slišali dela M. A. Charpentierja: Koncert za štiri viole in komorni orkester, J. S. Bacha: Kantata št. 51 za trobento in sopran ter dela F. Schuberta in L. Delibesa.

Preberite več


Razpis specializacij – najpogostejša vprašanja in odgovori – 2.del

26.4.2018
Od 12. aprila 2018 so objavljeni in odprti razpisi specializacij za zdravnike in zobozdravnike. Ker smo od minulega četrtka, ko smo objavili prvi del zbirke vaših vprašanj in odgovore nanje, prejeli veliko novih vprašanj o različnih vidikih razpisa, smo zbirko še dopolnil.

Preberite več

Okrogla miza_kaj kaznovanje zdravnikov pomeni za paciente_2_www

Menjavanje zdravnikov, kar se v Sloveniji pogosto dogaja, povečuje umrljivost ljudi

25.4.2018
Vlada RS je pred kratkim nezakonito sprejela ureditev, po kateri napotni zdravnik prevzema finančno odgovornost za morebitno neupravičeno napotitev na sekundarno raven. Objavljamo poudarke iz včerajšnje okrogle mize KAJ KAZNOVANJE ZDRAVNIKOV PRINAŠA PACIENTOM? Ukrep je bil označen za drakonski, neprimeren in nepremišljen.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje nacionalnih koordinatorjev specializacij za področji »alergologije in klinične imunologije (odrasli)« ter »žilne kirurgije«

24.4.2018
Kandidati morajo vlogi priložiti svoj življenjepis in predlog oziroma vizijo usposabljanja za specializacijo, za katero kandidirajo. Vloge z dokazili pošljite do 21. 5. 2018.

Preberite več

Humanitarna akcija 2

Humanitarna akcija za nakup vozičkov

19.4.2018
Akcija je namenjena otrokom v begunskih centrih na otoku Lezbos. Dobrodelni koncert kot osrednji dogodek kampanje bo 4. maja 2018 zvečer v Mariboru. Dogodek Jure Poglajen pripravlja v sodelovanju z Borisom Krabonjo iz Društva UP-ornik.

Preberite več


Razpis specializacij objavljen 12. aprila 2018 – vprašanja in odgovori

19.4.2018
Od 12. aprila 2018 so objavljeni in odprti razpisi specializacij za zdravnike in zobozdravnike. Ker v teh dneh od vas prejemamo veliko vprašanj o različnih vidikih razpisa, smo pripravili zbirko najpogostejših vprašanj in odgovorov, s katero si lahko pomagate. Na vprašanja bomo odgovarjali do vključno 26. aprila 2018.

Preberite več

ZDČ_medical_bilten

Zdravniška zbornica na sejmu MEDICAL: “Medicina se mora obrniti nazaj k človeku”

18.4.2018
Med 17. in 19. aprilom v Gornji Radgoni poteka 3. mednarodni sejem sodobnega zdravstva – MEDICAL 2018. "Medicina se mora obrniti nazaj k človeku,” je ob otvoritvi sejma izpostavila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije in dodala, da je prišel tudi čas, da zdravniki in zobozdravniki javno bolj izpostavijo, kaj znajo.

Preberite več


Natečaj za Medicinski dosežek leta štajerske regije – Vabljeni k sodelovanju!

18.4.2018
Na natečaj se lahko prijavijo: posamezni zdravniki ali zdravnice, zdravniški timi, oddelki ali zdravstvene organizacije iz štajerske regije (območja Maribor, Ptuj in Celje z okolico) z izstopajočimi medicinskimi dosežki, ki so bili prebojni in so zaznamovali zadnje leto (2017) vašega strokovnega delovanja na področju medicine.

Preberite več