Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Obvestila


Sestanek kot dobro izhodišče za obuditev zaupanja v program otroške srčne kirurgije

23.10.2015
V torek, 22. 9. 2015, so se na podbudo Zdravniške zbornice Slovenije sestali predstavniki civilnih društev: Društvo velik srček, Društvo otrok s prirojenimi srčnimi napakami – Društvo srčnih otrok in Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije - ZA SRCE, Zvezdni otroci, starši operiranih otrok na srcu, zastopnica pacientovih pravic Duša Hlade Zore, dr. med., ter vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Preberite več


Pravilnik o zdravniških licencah

2.10.2015
Novi pravilnik o zdravniških licencah, ki je pričel veljati dne 18. 7. 2015, je v okviru zbiranja kreditnih točk za podaljšanje licence uvedel tudi obvezo usposabljanja zdravnikov in zobozdravnikov s področja varnosti, kakovosti, etike in komunikacije.

Preberite več


Predstavitev Poročila o izrednem strokovnem nadzoru nad dejavnostjo otroške srčne kirurgije

17.9.2015
Danes, 17. 9. 2015, je Zdravniška zbornica Slovenije predstavila uradno Poročilo o nadzoru nad programom otroške srčne kirurgije. Poročilo so predstavili: prim. dr. Andrej Možina, predsednik ZZS, prof. dr. Radovan Hojs, predsednik Odbora za strokovno-medicinska vprašanja, in asist. dr. Valentin Sojar, dr. med., podpredsednik ZZS in predsednik Združenja kirurgov.

Preberite več


Koncesionarji bodo lahko sodelovali na javnem razpisu za dodelitev sredstev za povezovanje s centralnimi storitvami eZdravja

16.9.2015
Zdravniška zbornica je dne 27. 8. 2015 podala stališče, da je objavljeni razpis Ministrstva za zdravje za dodelitev sredstev za povezovanje s centralnimi storitvami eZdravja neskladen s slovenskim in evropskim pravnim redom, kolikor iz kroga upravičencev za dodelitev sredstev (bolnišnice in zdravstveni domovi) izključuje zasebnike, ki opravljajo zdravniško službo na podlagi podeljene koncesije.

Preberite več


ŽRTEV NASILJA SE LAHKO ZAUPA TUDI ZDRAVNIKU/ZDRAVNICI

15.9.2015
Zdravstveni delavci predstavljajo pomemben člen v verigi prepoznavanja in obravnavanja nasilja v družini, saj imajo pomembno vlogo pri prepoznavanju žrtev nasilja, ustreznem ukrepanju ter nudenju pomoči. Izpostavljenost nasilju v družini lahko namreč resno ogroža tako telesno kot duševno zdravje žrtve, posledice pa so velikokrat tudi dolgotrajne. Nasilje v družini tako razumemo tudi kot javnozdravstveni, ne zgolj družbeni problem.

Preberite več


Izjava za javnost

7.9.2015
Zdravniška zbornica Slovenije je prejela pisno izjavo Ivana Radana, dr. med., s katero je vrnil svojo zdravniško licenco ...

Preberite več


eZdravje – iz teorije v prakso

4.9.2015
Elektronske rešitve nacionalnega projekta eZdravje se po pilotnih fazah in po dopolnitvah zakonodaje že širijo v uporabo po vsej Sloveniji. Z namenom, da bi bili vsi čim bolje obveščeni o terminskih načrtih projekta in o posebnostih posameznih rešitev, Ministrstvo za zdravje RS organizira predstavitev projekta, namenjeno zasebnim zdravnikom koncesionarjem in članom njihovih timov.

Preberite več


Komisija otroške srčne kirurgije je kompetentna z najvišjimi mednarodnimi referencami

21.8.2015
Mednarodno poročilo o programu otroške srčne kirurgije je na ZZS v zaključni fazi vročanja dokumenta zdravnikom in njihovega izjavljanja v zvezi s poročilom. Razumljivo je, da v tem času ne moremo komentirati vsebine poročila. To bomo storili na tiskovni konferenci, takoj ko bo postopek tudi formalno zaključen.

Preberite več


Razpis za delovno mesto

17.7.2015
Zdravniška zbornica Slovenije objavlja razpis za delovno mesto TAJNIK/TAJNICA

Preberite več


Strokovno srečanje Programa Svit - SVITOV DAN 2015

12.7.2015
Nacionalni inštitut za javno zdravje 15. decembra 2015 drugo leto zapored organizira strokovno srečanje Programa Svit. Svitov dan 2015 bo potekal v Grand Hotelu Union v Ljubljani.

Preberite več


Nova spletna stran www.prepoznajnasilje.si

28.5.2015
Zdravniška zbornica je eden od petih partnerjev, ki sodelujejo v projektu Prepoznava in Obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti.

Preberite več


Učinkovito povezovanje med različnimi sodelavci v zdravstvenem timu je nujno

26.5.2015
V ponedeljek, 25. 5.2015, so se sestali predstavniki Zdravniške zbornice Slovenije in predstavniki Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije ter razpravljali o možnostih nadaljnjega poglobljenega sodelovanja obeh poklicnih skupin

Preberite več


EU prepovedala borate brez izjem

26.5.2015
26. 5. 2015 - Sporočilo za javnost Sveta evropskih zobozdravnikov: Snovi iz družine boratov se pogosto uporabljajo v lepotnih salonih za beljenje zob. Svet evropskih zobozdravnikov želi javnost opozoriti na nevarnosti boratov. Poleg tega Svet pristojne državne organe v državah članicah poziva, naj kot ukrep za varovanje javnega zdravja preprečijo uporabo teh rakotvornih snovi za beljenje zob ali njihovo prodajo na trgu.

Preberite več


Projekt Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti: smernice in izobraževanje za zdravstvene delavce

7.5.2015
V Ljubljani, 7. maj 2015 - V letu 2015 in 2016 poteka projekt Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti: smernice in izobraževanje za zdravstvene delavce (POND_SiZdrav). Odgovorni nosilec projekta je Družbenomedicinski inštitut na ZRC SAZU, partnerji pa Zdravniška zbornica Slovenije, Center za socialno delo Maribor, Zavod Emma in St. Olavs University Hospital, Forensic department Brøset, Centre for research and education in forensic psychiatry. Projekt je sofinanciran s strani Norveškega finančnega mehanizma 2009 - 2014.

Preberite več


Evropski dnevi ozaveščanja o srčnem popuščanju – od 8. do 10. maja

5.5.2015
Srčno popuščanje je bolezensko stanje, do katerega lahko privede katerakoli bolezen srca. V Sloveniji sta najpogostejša vzroka koronarna bolezen in arterijska hipertenzija, redkeje pa različne bolezni srčne mišice (kardiomiopatije) in okvare srčnih zaklopk. Bolniki so večinoma starejši in pogosto imajo več pridruženih obolenj (npr. sladkorna bolezen, kronična ledvična bolezen, kronična obstruktivna pljučna bolezen) drugih organskih sistemov, ki otežijo optimalno obravnavo bolnikov.

Preberite več