Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Obvestila


Ordinacijski časi ambulant – obvestilo o nadaljevanju pogajanj

9.9.2016
Dne 8. 9. 2016 je bil izveden sestanek med Zdravniško zbornico, ZZZS-jem in Ministrstvom za zdravje glede spreminjanja ordinacijskih časov ambulant.

Preberite več


1. JAVNI RAZPIS SPECIALIZACIJ ZDRAVNIKOV ZA POTREBE JAVNE ZDRAVSTVENE MREŽE 2016 bo z 10. 9. 2016 ZAPRT

31.8.2016
Skladno z določili Pravilnika o vrstah, vsebini in poteku specializacij zdravnikov bo t.i. spomladanski razpis, objavljen 1. 4.2016, z 10. 9. 2016 zaprt. Vloge na trenutni odprti razpis morajo prispeti na Zbornico najkasneje 9. 9. 2016, vse kasneje prispele vloge bodo skladno z določili Zakona o splošnem upravnem postopku zavržene kot prepozne in zaprte vrnjene naslovniku. Objavo naslednjega razpisa predvidevamo konec meseca oktobra ali začetek novembra 2016, glede na to, kako hitro bo Ministrstvo za zdravje podalo soglasje na naš predlog.

Preberite več


Za pomanjkanje zdravnikov ni kriva Zdravniška zbornica Slovenije

31.8.2016
V zadnjem času je s strani ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc in s strani poslanske skupine SMC slišati trditev, da je za pomanjkanje zdravnikov kriva Zdravniška zbornica Slovenije. To izjavo je ministrica Kolarjeva izrekla 23. avgusta na POP TV: »Danes sem slišala, da so za 50 procentov zmanjšali število urologov. Vemo pa, da razpisuje specializacije Zdravniška zbornica.» in Branko Zorman dne 30. avgusta 2016 tudi na POP TV: «Treba je slovenski javnosti povedat, da je eden izmed razlogov za dolge čakalne dobe, tudi cel sistem, tako izobraževanja kot seveda podeljevanja in razpisovanja specializacij, za kar je absolutno odgovorna Zdravniška zbornica Slovenije in zdravniški ceh. Če bi oni v preteklosti opravljali svoje delo dobro, potem mi danes pomanjkanja zdravnikov ne bi imeli.»

Preberite več


Ordinacijski časi ambulant

26.8.2016
Zdravniška zbornica je 25. 8. 2016 na Ministrstvo za zdravje, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije poslala zadnji poziv za dogovor glede spreminjanja ordinacijskih časov ambulant. S tem v zvezi smo predlagali izvedbo sestanka dne 30. 8. 2016.

Preberite več


Zdravniška zbornica prepričana o vsaj objektivni odgovornosti ministrice za zdrave za dogodek v izolski bolnišnici

25.8.2016
Ljubljana, 25. avgusta 2016 – Danes je v Domus Medica potekala novinarska konferenca Koordinacije zdravniških organizacij (ZZS, SZD, Fidesa in SZZZZS). Konferenca je bila v prvi vrsti namenjena poklonu pokojnemu kolegu, ki je med opravljanjem svojega poklica izgubil življenje. Predsedniki zdravniških organizacij pa so izpostavili tudi vzroke, ki so pripeljali do tega tragičnega dogodka in posledice le-tega.

Preberite več


Izjava za javnost Zdravniške zbornice Slovenije ob tragičnem dejanju v SB Izola

23.8.2016
Zdravniška zbornica Slovenije ostro obsoja tragično in nerazumno dejanje, v katerem je pod streli preminil zdravnik izolske bolnišnice. Družinama, svojcem in sodelavcem ob tragični izgubi izrekamo iskreno in globoko sožalje.

Preberite več


1. JAVNI RAZPIS SPECIALIZACIJ ZOBOZDRAVNIKOV 2016

9.8.2016
Z dnem 9. 8. 2016 so odprti javni razpisi specializacij za področja dentalne medicine.

Preberite več


Sprememba Statuta Zdravniške zbornice Slovenije – JAVNA RAZPRAVA

27.7.2016
V skladu z 51. členom Poslovnika o delu skupščine, izvršilnega odbora ter njunih organov na spletnih straneh objavljamo predlog spremembe Statuta Zdravniške zbornice Slovenije in tako pričenjamo z javno razpravo o omenjenem predlogu. Javna razprava bo potekala do 29. avgusta 2016.

Preberite več


Izjava za javnost - novela Zakona o zdravstveni dejavnosti

12.7.2016
Na pobudo Zdravniške zbornice Slovenije, smo se v ponedeljek, 11. 7. 2016, sestali z Ministrstvom za zdravje na delovnem sestanku, da ponovno pregledamo možnosti, ali se lahko uskladimo glede predlogov novele Zakona o zdravstveni dejavnosti, ki ga je MZ pripravilo v mesecu septembru 2015 (prva verzija) in nato v maju 2016 (druga verzija

Preberite več


Na Zdravniški zbornici Slovenije intenzivno potekajo aktivnosti v zvezi z domnevno sporno prakso zdravnika Janeza Zimmermanna, dr. med.

15.6.2016
V Ljubljani, 15. junija 2016 – Odbor za strokovno medicinska vprašanja pri zbornici vodi vse potrebne aktivnosti za kar najhitrejšo izpeljavo izrednega strokovnega nadzora. Imenovana sta nadzorna zdravnika: izr. prof. dr. Vojko Flis, dr. med. in prof. dr. Tomislav Klokočovnik, dr. med. Pristojne institucije smo zaprosili za ustrezno dokumentacijo, zdravnika Janeza Zimmermanna, dr. med., pa smo zaprosili za podatek o mestu izvajanja zdravstvene dejavnosti, kjer bomo lahko izvedli izredni strokovni nadzor.

Preberite več


Podelitev licenčnih listin in potrdil o opravljenem specialističnem izpitu

14.6.2016
Zdravniška zbornica Slovenije je v torek, 14. junija 2016, organizirala svečano podelitev licenčnih listin in potrdil o opravljenem specialističnem izpitu. Podelitve se je udeležilo skupaj več kot 150 specialistov, njihovih sorodnikov in prijateljev. Listine so specialistom podelili podpredsednik Zdravniške zbornice Slovenije asist. Valentin Sojar, dr. med., predsednica Sveta za izobraževanje in usposabljanje zdravnikov izr. prof. dr. Bojana Beović, dr. med. in član Odbora za zobozdravstvo doc. dr. Andrej Kansky, dr. dent. med.

Preberite več


Prva seja skupščine ZZS

13.6.2016
Ljubljana, 10. junija 2016 – Včeraj je na Zdravniški zbornici Slovenije potekala prva seja skupščine novoizvoljenih poslancev za mandatno obdobje 2016–2020. Za predsednika skupščine ZZS je bil izvoljen mag. Marko Bitenc, dr. med., za podpredsednika pa Matevž Janc, dr. dent. med.

Preberite več


83. redna seja skupščine Zdravniške zbornice Slovenije

8.6.2016
V četrtek, 9. junija, ob 16.00 uri bo v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije potekala 83. redno seje skupščine Zdravniške zbornice Slovenije. Za 83. redno sejo skupščine ZZS je predlagan naslednji dnevni red: Poročilo volilne komisije; Predstavitev in izvolitev predsednika skupščine, podpredsednika skupščine, volilne komisije ter nadzornega odbora; Vprašanja, predlogi, pobude poslank in poslancev skupščine ZZS.

Preberite več


Pogovor Janeza Zimmermanna, dr. med., s predsednikom Zdravniške zbornice Slovenije

6.6.2016
V Ljubljani, 6. 6. 2016 – Danes se je na zbornici na povabilo njenega predsednika oglasil na pogovor Janez Zimmermann, dr. med., v zvezi z odmevnim primerom domnevno nepravilnega zdravljenja.

Preberite več


Poziv Ministrstva za zdravje zdravnikom h kandidaturi za člane zdravniške komisije

31.5.2016
Ministrstvo za zdravje vabi zainteresirane zdravnike, da kandidirajo za člana zdravniške komisije na podlagi Zakona o izvrševanju kazenskih sankcij. Seznanjamo vas z dopisom Direktorata za zdravstveno varstvo MZ RS o imenovanju zdravniške komisije na podlagi 92. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju kazenskih sankcij (Uradni list RS, št. 54/15).

Preberite več


Izjava Zdravniške zbornice Slovenije na kazensko ovadbo dveh zdravnic

30.5.2016
Zdravniška zbornica Slovenije uradno ni seznanjena z kazenskimi ovadbami dveh zdravnic na Nevrološki kliniki. Zbornica spremlja dogajanja in postopke pravosodnih organov, ki so nam za zdaj dosegljivi le preko medijev. Tožilec ZZS bo po uradni dolžnosti zaprosil Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani za posredovanje podatkov, potrebnih za morebitno uvedbo postopkov pri ZZS.

Preberite več


Pravica do znižane članarine v letu 2015

25.5.2016
Izvršilni odbor Zdravniške zbornice Slovenije je na svoji 9. korespondenčni seji, ki je potekala 9. 5. 2016, sprejel sklep, da se članom in članicam, ki so bili v letu 2015 upravičeni do znižane članarine iz naslova koriščenja starševskega dopusta ter daljše odsotnosti zaradi bolezni, pri obračunu članarine za leto 2016 naredi poračun preplačane članarine iz leta 2015.

Preberite več