Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Vabilo na delavnico Standardizirano mnenje v postopkih odobravanja specializacij po novem

7.9.2018
Na jesenskem javnem razpisu specializacij bodo mentorji lahko podali svoje mnenje o kandidatu le še v standardizirani obliki in na predpisanem obrazcu. Da bi uvedba tega obrazca stekla brez težav, vas 25. 9. 2018 ob 18.00 vljudno vabimo na delavnico/predstavitev standardiziranega mnenja v Modro dvorano Zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več


Zaprtje spomladanskega razpisa specializacij

5.9.2018
Vse morebitne kandidate, ki se želijo prijaviti na odprti »1. javni razpis specializacij zdravnikov 2018 za posamezne izvajalce in za območje celotne države« ali na razpis za znanega plačnika, obveščamo, da se bosta oba razpisa z 10. 9. 2018 ZAPRLA. Prijava je tako mogoča le še do 9. 9. 2018. Jesenski razpis bo objavljen predvidoma sredi oktobra.

Preberite več

preschool-548170_960_720

Priporočila za medicinsko indicirane diete

30.8.2018
Z željo po ureditvi razmer na področju predpisovanja diet so pediatri in dietetiki pripravili Priporočila za medicinsko indicirane diete. Otrokom se s priporočili omogoča pridobitev strokovno utemeljenih diet ter zmanjšuje nepotrebne in včasih škodljive prehranske omejitve. S pomočjo MZ so bila Priporočila posredovana večini zdravstvenih ustanov.

Preberite več


Informacija glede poteka sodnega postopka med Zdravniško zbornice Slovenije in nekdanjo predsednico dr. Gordano Kalan Živčec

30.8.2018
Po odločitvi Vrhovnega sodišča RS je bil zahtevek dr. Gordane Kalan Živčec za plačilo 50.644,52 EUR v pretežnem delu pravnomočno zavrnjen. Dne 29. 8. 2018 je tako potekala obravnava na prvostopenjskem Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani glede plačila manjšega dela zahtevka (9.901,68 EUR), o katerem še ni bilo pravnomočno odločeno.

Preberite več

Sobotna priloga_foto_25 08 20218_bilten

Pismo bodočemu ministru za zdravje

27.8.2018
Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenka Čebašek - Travnik v Sobotni prilogi Dela: »V zdravniških organizacijah bomo dobrega ministra prepoznali po tem, da bo od začetka mandata sodeloval s ključnimi poklicnimi skupinami in da ne bo šparal pri ljudeh, ki skrbijo za zdravje prebivalcev.«

Preberite več

Vabilo Likovna razstava - 5 september 2018

Razstava: Akti in avtoportreti članov Kulturnega društva likovnih ustvarjalcev Tolmin

24.8.2018
Odprtje razstave bo v sredo, 5. septembra 2018, ob 19. uri v preddverju Zdravniške zbornice Slovenije, Dunajska cesta 162, Ljubljana. Z glasbo bo odprtje pospremila flavtistka Tara Hadler.

Preberite več


JAVNA OBJAVA PROSTEGA DELOVNEGA MESTA SVETOVALEC (M/Ž)

23.8.2018
Zdravniška zbornica Slovenije danes, 23. avgusta 2018, objavlja prosto delovno mesto svetovalca (M/Ž). Zaposlitev je za nedoločen čas, s polnim delovnim časom in s trimesečnim poskusnim delom. Pisne prijave skupaj z življenjepisom zbiramo do vključno 2. septembra 2018.

Preberite več


Za ničelno toleranco do korupcije v zdravstvu

17.8.2018
Zbornica zagovarja ničelno toleranco do korupcije, tako v procesih v zdravstvu kot v odnosih med zdravniki in pacienti. O medijskem navajanju imen zdravnikov, ki naj bi bili vpleteni v koruptivna dejanja, pa je stališče zbornice, da za prebivalce Slovenije – tudi za zdravnike – velja pravilo nedolžnosti, dokler ni dokazana krivda.

Preberite več


Odziv Zdravniške zbornice Slovenije na intervju STA z dr. Robido, objavljen 15. 8. 2018

17.8.2018
Presenečeni smo nad vsebino in tonom izjav, ki jih je dr. Robida podal v intervjuju za STA 15. 8. 2018. Vloga Zdravniške zbornice Slovenije je glede urejanja razmer na področju zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami ves čas transparentna in usmerjena v urejanje razmer.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorjev specializacij za področji »fizikalne in rehabilitacijske medicine« ter »urologije«

14.8.2018
Na poziv se lahko prijavijo kandidati, ki: izpolnjujejo pogoje za imenovanje za glavnega mentorja, so zaposleni v pooblaščeni ustanovi, kjer se lahko opravlja del specializacije, za katero kandidirajo, in so priznani strokovnjaki na svojem strokovnem področju. Rok za prijave je: 11. september 2018.

Preberite več


Vlada spreminja odlok in zvišuje letošnje odhodke ZZZS

27.7.2018
Spremembe odloka bodo omogočile zvišanje letošnjih odhodkov ZZZS za 35 milijonov evrov, kar je posledica pritoka višjih socialnih prispevkov. Natančen razrez porabe 35 milijonov evrov dodatnih sredstev bo določen v postopku partnerskih dogovarjanj v okviru aneksa 2 k splošnemu dogovoru za pogodbeno leto 2018.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za področje »otroške in mladostniške psihiatrije«

25.7.2018
Na poziv se lahko prijavijo kandidati, ki: izpolnjujejo pogoje za imenovanje za glavnega mentorja, so zaposleni v pooblaščeni ustanovi, kjer se lahko opravlja del specializacije, za katero kandidirajo, in so priznani strokovnjaki na svojem strokovnem področju. Rok za prijave je: 20. avgust 2018

Preberite več


Obvestilo bodočim zobozdravnikom pripravnikom

19.7.2018
V Uradnem listu Republike Slovenije ( št. 47/18) je bil objavljen nov Pravilnik o pripravništvu in strokovnih izpitih zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev na področju zdravstvene dejavnosti. Priloga pravilnika je tudi nov program pripravništva doktorjev dentalne medicine, ki na novo uvaja področje splošnega zobozdravstva.

Preberite več

Predsednik DZ sprejel KZO_19 07 2018_splet

Predsednik DZ mag. Matej Tonin sprejel predstavnike Koordinacije zdravniških organizacij

19.7.2018
»Slovensko zdravstvo nujno potrebuje zdravljenje in to čim prej. Pomembno sporočilo je bilo tudi, da je potrebno spodbujati politiko z vseh strani, da je zdravstvo ključna prioriteta, ki jo je treba vključevati v koalicijske pogovore,« je po današnjem sestanku s predstavniki zdravniških organizacij povedal predsednik DZ mag. Matej Tonin.

Preberite več


Predhodni usmerjeni zdravniški pregledi za delovno mesto specializanta

18.7.2018
Na prošnjo kadrovskih služb delodajalcev bodočih specializantov, vse izbrane kandidate pozivamo, da po prejemu sklepa o določitvi delodajalca takoj pokličejo kadrovsko službo in se dogovorijo za zdravniški pregled, da ne bi prihajalo do zamika začetka zaposlitve.

Preberite več

Kompendi_foto_17 07 2018

Izšel Kompendij pripravništva za poklic zdravnik

17.7.2018
Z veseljem vam predstavljamo knjižico Kompendij, v kateri je zajet obseg znanj in veščin, potrebnih za vsakdanje delo v času sekundariata in strokovni izpit. Vsa ta znanja bodo v pomoč tudi v času specializacije, nekatere stvari pa se bodo vtisnile v spomin za celo življenje.

Preberite več


Posledice, ki bi nastale, v kolikor bi MZ vztrajal pri svojem tolmačenju zakonskih in podzakonskih določb

16.7.2018
Zdravniška zbornica Slovenije (ZZS) se odziva na današnje sporočilo za medije Ministrstva za zdravje, ki želi naše navedbe iz današnje izjave za javnost prikazati kot nepravilne. V ZZS zato opozarjamo na morebitne posledice, ki bi nastale, v kolikor bi ministrstvo vztrajalo pri svojem tolmačenju zakonskih in podzakonskih določb.

Preberite več


ZZS ugotavlja, da je MZ sam onemogočil delovaje Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni

16.7.2018
Zbornica na podlagi dostopnih podatkov ugotavlja, da je MZ s predlogom »reformne« novele Zakona o zdravstveni dejavnosti, ki je bila sprejeta v letu 2017, samo onemogočilo delovanje pred kratkim ustanovljenega Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni. Vlado v odhajanju pozivamo, da prevzame odgovornost za vse škodljive posledice.

Preberite več


Opozorilo članom pred tveganjem nastanka visokih stroškov zaradi nenamerne sklenitve pogodbe s podjetjem EuroMedi

12.7.2018
Objavljamo vzorec obrazca, ki ga podjetje EuroMedi (European Medical Directory) posreduje zdravnikom in doktorjem dentalne medicine (oziroma njihovim delodajalcem ali njihovim podjetjem). Kdor izpolni in odpošlje obrazec, s tem sklene odplačno pogodbo za objavo svojih podatkov v registru (European Medical Directory) po ceni 977 EUR (+ DDV) na leto.

Preberite več

Novinarska_zobozdravstvo_12 07 2018

V zobozdravstvu manjka do 500 programov otroškega in odraslega zobozdravstva

12.7.2018
Če bi želeli povsem odpraviti čakalne dobe v zobozdravstvu, v Sloveniji manjka do 500 programov otroškega in odraslega zobozdravstva. V pogajanjih z ZZZS bo Odbor za zobozdravstvo Zdravniške zbornice Slovenije zato predlagal financiranje vsaj 100 dodatnih programov otroškega in odraslega zobozdravstva.

Preberite več