Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Obvestila


Zaščitimo zdravnike pred nasiljem

24.11.2016
V sredo, 23. 11. 2016, se je na Zdravniški zbornici Slovenije prvič sestala na novo ustanovljena delovna skupina za zaščito zdravnikov pred nasiljem. ZZS odločno podpira ničelno toleranco do vsakršne oblike nasilja nad zdravstvenim osebjem, zato bo delovna skupina aktivno delovala na področju ozaveščanja, preventive in zaščite zdravnikov pred nasilnimi incidenti.

Preberite več


Kandidati za predsednika ZZS

21.11.2016
Dne, 17. 11. 2016 ob 16. uri, se je iztekel rok za vložitev kandidature za predsednika Zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več


Izobraževanje o uporabi medicinske konoplje in kanabinoidov pri paliativni oskrbi pacientov

10.11.2016
V četrtek, 10. 11. 2016, je v prostorih Domus Medica potekal prvi modul šolanja o uporabi medicinske konoplje in kanabinoidov pri paliativni oskrbi bolnikov. Izobraževanja se je udeležilo 120 slovenskih zdravnikov, ki so se podrobneje seznanili o pomenu in vlogi medicinske konoplje, načinu in izvedbi postopkov pri zdravljenju in vrsti bolezni ter simptomov, ki bi se jih v praksi lahko lotili z njeno uporabo.

Preberite več


Stališče ZZS ob napovedi splošne stavke slovenskih zdravnikov in zobozdravnikov

8.11.2016
Ljubljana, 8. november 2016 - Mesec dni od napovedi in po neuspešnih pogajanjih med vlado in sindikatom Fides se je danes ob 7. uri začela splošna stavka zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije. Zdravniki bodo v času stavke delali polni delovni čas, ki velja za državne uslužbence, tj. 40 ur na teden. Hkrati bodo z ustrezno prerazporeditvijo dela zagotovili varno obravnavo najbolj ranljivim skupinam državljanov.

Preberite več


Stališče ZZS o domnevno neustreznem zdravljenju Neže Arnolj

8.11.2016
Ljubljana, 8. november 2016 – V teh dneh se na Zdravniško zbornico Slovenije obrača ogorčena javnost, predstavniki medijev in številni posamezniki, ki izražajo zaskrbljenost nad domnevnimi nepravilnostmi pri zdravljenju dveletne deklice Neže Arnolj. Zaradi nezaupanja in dvomov glede neustreznega zdravljenja zbornico prosijo za pomoč tudi mnogi starši, naj zaščiti interese njihovih otrok in deklici omogoči nadaljnje zdravljenje v tujini.

Preberite več


Dokazila o veljavnosti licence zaposlenih zdravnikov

3.10.2016
Zdravniška zbornica Slovenije obvešča svoje člane in kadrovske službe njihovih delodajalcev, da v skladu z določili Pravilnika o zdravniških licencah (Uradni list RS, št. 48/15, v nadaljevanju: Pravilnik), postopek podaljšanja licence uvede po uradni dolžnosti dva meseca pred iztekom licence.

Preberite več


85. redna seja skupščine Zdravniške zbornice Slovenije

30.9.2016
85. redna seja skupščine Zdravniške zbornice Slovenije V četrtek, 6. oktobra 2016, ob 16.00 uri bo v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije potekala 85. redna seje skupščine Zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več


Izredna seja Skupščine Zdravniške zbornice Slovenije

23.9.2016
V Ljubljani, 23. september 2016 - Včeraj je Skupščina Zdravniške zbornice Slovenije na izredni seji sprejela deklaracijo, ki prinaša priporočila zbornice za izhod javnega zdravstva iz krize.

Preberite več


Uporaba konoplje za zdravstvene namene

22.9.2016
V torek, 21. 9. 2016, je v Domus Medica potekala novinarska konferenca, na kateri je Delovna skupina za področje predpisovanja medicinske konoplje in kanabinoidov pri ZZS predstavila Poročilo in predlog ukrepov na področju uporabe medicinske konoplje in kanabinoidov. Delovna skupina je pozvala stroko, da določi indikacije in kontraindikacije za zdravljenje z medicinsko konopljo. Želijo, da zdravljenje s konopljo temelji na z dokazi podprti medicini, dostop do nje pa se omogoči prek lekarn, kot je to pri ostalih zdravilih.

Preberite več


Izredna seja skupščine Zdravniške zbornice Slovenije

9.9.2016
Izredana seja skupščine bo v četrtek, 22. septembra, ob 16. uri, v Modri dvorani Domus Medica, Dunajska cesta 162, Ljubljana.

Preberite več


Ordinacijski časi ambulant – obvestilo o nadaljevanju pogajanj

9.9.2016
Dne 8. 9. 2016 je bil izveden sestanek med Zdravniško zbornico, ZZZS-jem in Ministrstvom za zdravje glede spreminjanja ordinacijskih časov ambulant.

Preberite več


1. JAVNI RAZPIS SPECIALIZACIJ ZDRAVNIKOV ZA POTREBE JAVNE ZDRAVSTVENE MREŽE 2016 bo z 10. 9. 2016 ZAPRT

31.8.2016
Skladno z določili Pravilnika o vrstah, vsebini in poteku specializacij zdravnikov bo t.i. spomladanski razpis, objavljen 1. 4.2016, z 10. 9. 2016 zaprt. Vloge na trenutni odprti razpis morajo prispeti na Zbornico najkasneje 9. 9. 2016, vse kasneje prispele vloge bodo skladno z določili Zakona o splošnem upravnem postopku zavržene kot prepozne in zaprte vrnjene naslovniku. Objavo naslednjega razpisa predvidevamo konec meseca oktobra ali začetek novembra 2016, glede na to, kako hitro bo Ministrstvo za zdravje podalo soglasje na naš predlog.

Preberite več


Za pomanjkanje zdravnikov ni kriva Zdravniška zbornica Slovenije

31.8.2016
V zadnjem času je s strani ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc in s strani poslanske skupine SMC slišati trditev, da je za pomanjkanje zdravnikov kriva Zdravniška zbornica Slovenije. To izjavo je ministrica Kolarjeva izrekla 23. avgusta na POP TV: »Danes sem slišala, da so za 50 procentov zmanjšali število urologov. Vemo pa, da razpisuje specializacije Zdravniška zbornica.» in Branko Zorman dne 30. avgusta 2016 tudi na POP TV: «Treba je slovenski javnosti povedat, da je eden izmed razlogov za dolge čakalne dobe, tudi cel sistem, tako izobraževanja kot seveda podeljevanja in razpisovanja specializacij, za kar je absolutno odgovorna Zdravniška zbornica Slovenije in zdravniški ceh. Če bi oni v preteklosti opravljali svoje delo dobro, potem mi danes pomanjkanja zdravnikov ne bi imeli.»

Preberite več


Ordinacijski časi ambulant

26.8.2016
Zdravniška zbornica je 25. 8. 2016 na Ministrstvo za zdravje, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije poslala zadnji poziv za dogovor glede spreminjanja ordinacijskih časov ambulant. S tem v zvezi smo predlagali izvedbo sestanka dne 30. 8. 2016.

Preberite več


Zdravniška zbornica prepričana o vsaj objektivni odgovornosti ministrice za zdrave za dogodek v izolski bolnišnici

25.8.2016
Ljubljana, 25. avgusta 2016 – Danes je v Domus Medica potekala novinarska konferenca Koordinacije zdravniških organizacij (ZZS, SZD, Fidesa in SZZZZS). Konferenca je bila v prvi vrsti namenjena poklonu pokojnemu kolegu, ki je med opravljanjem svojega poklica izgubil življenje. Predsedniki zdravniških organizacij pa so izpostavili tudi vzroke, ki so pripeljali do tega tragičnega dogodka in posledice le-tega.

Preberite več


Izjava za javnost Zdravniške zbornice Slovenije ob tragičnem dejanju v SB Izola

23.8.2016
Zdravniška zbornica Slovenije ostro obsoja tragično in nerazumno dejanje, v katerem je pod streli preminil zdravnik izolske bolnišnice. Družinama, svojcem in sodelavcem ob tragični izgubi izrekamo iskreno in globoko sožalje.

Preberite več


1. JAVNI RAZPIS SPECIALIZACIJ ZOBOZDRAVNIKOV 2016

9.8.2016
Z dnem 9. 8. 2016 so odprti javni razpisi specializacij za področja dentalne medicine.

Preberite več