Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Obvestila


IX. konferenca slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije

20.5.2016
Svetovni slovenski kongres vas vljudno vabi na IX. konferenco slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije, ki bo potekala 26. in 27. maja 2016 na Zdravniški zbornici Slovenije in predstavništvu Krke, d.d. Novo mesto v Ljubljani. Častni pokrovitelj konference je predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor.

Preberite več


AKTUALNO – REZULTATI VOLITEV!

12.5.2016
Volitve predsednika zbornice niso uspele, saj se glasovanja ni udeležilo vsaj 50 % članov zbornice z volilno pravico.

Preberite več


Vabilo na literarni večer

3.5.2016
Vljudno vabljeni na predstavitev knjige Eros in Psihe avtorja akad. prof. dr. Marjana Kordaša, dr. med., člana uredniškega odbora revije Isis. Literarni večer bo v četrtek, 5. maja 2016, ob 18. uri v Klubu Domus Medica, ZZS, Dunajska c. 162, Ljubljana.

Preberite več


POROD V SLOVENIJI JE VAREN

22.4.2016
Ljubljana, 21. aprila 2016 – Na današnji novinarski konferenci so spregovorili prim. Andrej Možina, dr. med. iz Zdravniške zbornice Slovenije, mag. Gorazd Kavšek, dr. med. iz Združenja za perinatalno medicino Slovenije, asist. dr. Tanja Premru Sršen, dr. med. iz Razširjenega strokovnega kolegija za ginekologijo in porodništvo in doc. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med. iz UKC Ljubljana SPS Ginekološka klinika. Slovensko javnost so opozorili, da je rojevanje v Sloveniji varnejše kot v večini držav Evropske unije in v svetu. Zaradi nedavnih dogodkov v porodništvu so na konferenci spregovorili tudi o predlogu nekrivdnih odškodnin. Slovenska perinatologija dosega izjemne rezultate.

Preberite več


Razpis zdravniških specializacij

19.4.2016
V ponedeljek, 18. 4. 2016 je potekalo javno odpiranje vlog prispelih na razpise zdravniških specializacij 1-2016. Za potrebe javne zdravstvene mreže je bilo razpisanih 261 specializacij, Zbornica je prejela 257 vlog, nezasedenih je ostalo še 78 mest.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije ostro protestira nameri vodstva UKC MB, da redno zaposlene zdravstvene delavce pošlje na intenzivni tečaj hrvaškega jezika

13.4.2016
V Ljubljani – 13. april 2016 – Zdravniki iz UKC Maribor so nas obvestili o nameri vodstva UKC MB, da redno zaposlene zdravstvene delavce, ki ne govorijo hrvaško, pošljejo na intenzivni tečaj hrvaškega jezika. Dejstvo ostaja, da specialisti anesteziologi iz KBC Reka, ki delajo preko posredniškega podjetja, ne znajo slovensko in pri svojem delu slovenskega jezika ne uporabljajo. Znanje domačega jezika je predpogoj za uspešno sporazumevanje z bolniki in varno medicinsko oskrbo. Poleg tega pa morajo slovenski bolniki pojasnila o zdravljenju prejeti v slovenščini.

Preberite več


Javni razpis specializacij zdravnikov 2016

1.4.2016
Z dnem 1. 4. 2016 so odprti naslednji javni razpisi specializacij za področja medicine: 1. Javni razpis specializacij zdravnikov za potrebe javne zdravstvene mreže, 2. Javni razpis specializacij zdravnikov za potrebe znanega plačnika, 3. Javni razpis specializacij zdravnikov za urgentno medicino za zdravnike z licenco iz družinske medicine ali splošne kirurgije za znanega plačnika.

Preberite več


Pripravljen je nov kodeks zdravniške etike

30.3.2016
V Ljubljani – 30. marec 2016 – Včeraj je v Modri dvorani ZZS potekala seja skupščine Zdravniške zbornice Slovenije. Poslanci so obravnavali naslednje točke dnevnega reda: Kodeks zdravniške etike, finančno poslovanje Zdravniške zbornice Slovenije v letu 2015, Poročilo o skrbstvenem skladu, Finančni načrt za leto 2016, Poročilo mednarodne komisije o programu otroške srčne kirurgije v UKC Ljubljana, Poročilo glede kadrovske problematike UKC Maribor na področju anesteziologije, intenzivne medicine in terapije bolečin.

Preberite več


REDNA SEJA SKUPŠČINE ZDRAVNIŠKE ZBORNICE SLOVENIJE

25.3.2016
81. redna sejo skupščine Zdravniške zbornice Slovenije bo v torek, 29. marca, ob 14.00 uri, v Modri dvorani, Dunajska 162, Ljubljana. Poslanci in poslanke bodo obravnavali nov predlog Kodeksa zdravniške etike, predstavljeno bo poslovanje zbornice v letih 2012–2016 ter nekateri odmevnejši primeri, kot na primer Poročilo mednarodne komisije o programu otroške srčne kirurgije v UKC Ljubljana in kadrovska problematika UKC Maribor na področju anesteziologije, intenzivne medicine in terapije bolečine.

Preberite več


Obisk delegacije Hrvaške zdravniške zbornice

22.3.2016
Na Zdravniški zbornici Slovenije je bila v torek, 15. marca 2016, na obisku delegacija Hrvaške zdravniške zbornice v sestavi: mr. Trpimir Goluža, dr. med., predsednik zbornice, dr. sc. Krešimir Luetić, dr. med., prvi podpredsednik zbornice, prim. Boris Ujević, dr. med., namestnik predsednika odbora za izobraževanje zdravnikov, in Ivan Raguž, dr. med., predsednik odbora za mednarodno sodelovanje.

Preberite več


Opravljanje dela specializacije v tujini

11.3.2016
Komisija za podiplomsko usposabljanje je na svoji 39. seji dne 25.2.2016 sprejela naslednji sklep: »Specializant lahko tekom specializacije opravlja del kroženj v tujini do največ 1 leta. Od tega mora biti vsaj četrtina predlaganega kroženja v tujini iz ožje specialnosti specializanta. Glavni mentor mora v vlogi za specializantovo kroženje v tujini izčrpno utemeljiti namen kroženja v tujini in prednosti predlaganega usposabljanja v tujini ter kakšen doprinos bo tako kroženje v tujini imelo za javno zdravstvo v Sloveniji.«

Preberite več


Stališče Zdravniške zbornice Slovenije glede reševanja pomanjkanja anesteziologov v UKC MB

10.3.2016
V Ljubljani, 10. marca 2016 – Na Zdravniški zbornici Slovenije vseskozi od dramatičnih pozivov mariborskih anesteziologov glede nevarnih razmer v UKC MB spremljamo načrtovanje rešitev za varno delovno okolje in kakovostno oskrbo bolnikov. Zdravniška zbornica Slovenije je že od lanskega poletja pobudnik in povezovalec aktivnosti MZ, vodstva bolnišnice in predstavnikov strokovnih združenj pri iskanju ustreznih rešitev.

Preberite več


Pobuda za optimalno prehransko oskrbo za vse v Sloveniji

1.2.2016
Prehrana in tudi prehranske mode so pogosta vsebina pogovorov v mnogih ambulantah, tako na primarnem kot drugih nivojih. Družinski zdravniki, pa seveda pediatri, šolski zdravniki in večina specialistov kliničnih strok se ob preventivni, prvih, kontrolnih in še kakšnih pregledih pogosto sreča s z bolnikovim vprašanjem, ki je navidez zelo enostavno: kaj naj jem? Vprašanju je pogosto dodano še podvprašanje o kakšnem prehranskem dopolnilu, postenju, »čudežnih« dietah in podobnem.

Preberite več


Posvet o vlogi stroke v zdravstveni politiki

26.1.2016
V torek, 19. januarja 2016, so vse štiri zdravniške organizacije v Domus Medica organizirale posvet o vlogi stroke v zdravstveni politiki. Vabljeni so bili člani RSK in SS ter koordinatorji specializacij, pa tudi strokovni direktorji UKC MB, UKC LJ in OI. Posveta se je udeležilo več kot 100 zdravnikov in zobozdravnikov, ki ta trenutek predstavljajo vrh slovenske stroke.

Preberite več


Zdravniške organizacije nezadovoljne z delom ministrice za zdravje in zaskrbljene zaradi razmer v zdravstvu

10.12.2015
Zdravniške organizacije nezadovoljne z delom ministrice za zdravje in zaskrbljene zaradi razmer v zdravstvu Ostajamo brez reforme, brez vizije in brez perspektive slovenskega zdravstva Zdravniške organizacije Slovenije – ZZS, SZD, Fides, SZZZZS opozarjamo slovensko javnost in odločevalce na desetletje neuspešnih poskusov strukturnih sprememb v slovenskem zdravstvu, ki se nadaljujejo z razmišljanji in analiziranji zdravstvenega sistema. Slovenski javnosti se v tem času sporoča všečne ocene o razmerah in kakovosti slovenskega zdravstva, ki ne odražajo celovite slike in realnega stanja problemov, s katerimi se soočamo slovenski zdravniki ter drugi zdravstveni delavci in ki jih v največji meri občutijo slovenski bolniki. Namesto spopada z najtežjimi dilemami slovenskega zdravstva se ministrica za zdravje odloča za delne posege v zakonodajo in išče rešitve v zavračanju dialoga s slovenskimi zdravniki ter rušenju obstoječih in delujočih sistemov.

Preberite več


Izjava ZZS ob reševanju problematike pomanjkanja specialistov anesteziologov v UKC MB

26.11.2015
Ljubljana, 20. 11. 2015 - Odkar so se mariborski zdravniki anesteziologi (specialisti anesteziologi in mladi zdravniki) obrnili po pomoč pri reševanju razmer na Zdravniško zbornico Slovenije, le-ta intenzivno povezuje odgovorne deležnike razmeroma velikega problema, ki po mnenju bolnišničnih zdravnikov in najvišjih strokovnih organov v državi ogroža kakovost postopkov najzahtevnejše medicine in tudi varnost bolnikov v tej ustanovi.

Preberite več