Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Obvestila

Forim KZO Konrad Kuštrin

Zdravniške organizacije opozorile na nujne ukrepe za izboljšanje zdravstvenega sistema

12.4.2018
Na Forumu Koordinacije zdravniških organizacij so predstavniki zdravniških organizacij opozorili na problematiko zdravstvene reforme, ki je prinesla vrsto negativnih posledic, med njimi daljše čakalne dobe ter prisotnim politikom povedali: "Zdravniki bi morali imeti odločilno vlogo pri pripravi ključnih zakonskih sprememb."

Preberite več


Objavljeni razpisi specializacij za zdravnike in zobozdravnike

12.4.2018
Zdravniška zbornica Slovenije je danes objavlja razpisa specializacij za zdravnike (za posamezne izvajalce, za območje celotne države in za znanega plačnika) in razpisa specializacij s področja dentalne medicine (za posamezne izvajalce, za območje celotne države in z znanim plačnikom).

Preberite več


12. aprila bo objavljen pomladanski razpis specializacij

10.4.2018
Ministrstvo za zdravje (MZ) je včeraj napovedalo, da bo predvidoma 12. aprila objavljen pomladanski razpis specializacij. Razpisanih bo okoli 300 mest za specializacije.

Preberite več

Cepljenje _spletna stran

Posvet o cepljenju – imamo zdravstveni delavci zares dovolj informacij?

5.4.2018
Več kot 270 udeležencev – medicinskih sester in zdravnikov – se je udeležilo strokovnega srečanja z okroglo mizo: Cepljenje proti nalezljivim boleznim – imamo zdravstveni delavci zares dovolj informacij?, ki je potekalo v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več


Objavljen Pravilnik o vrstah, vsebini, poteku in trajanju specializacij zdravnikov

5.4.2018
Uradnem listu RS je bil včeraj objavljen Pravilnik o vrstah, vsebini, poteku in trajanju specializacij zdravnikov.

Preberite več


Izobraževalno srečanje o demenci v Bolnici Valdoltra

5.4.2018
Danes, 5. 4.2018, bo potekalo izobraževalno srečanje o demenci v Bolnici Valdoltra. Srečanje je organizirano v okviru projekta PRISTOP DEM, ki ga financira Ministrstvo za zdravje v sklopu Akcijskega načrta za obvladovanje demence v republiki Sloveniji do leta 2020. Dogodek se prične ob 14.15 uri. Vljudno vabljeni!

Preberite več

Zvezdan-Pirtosek_large

O delovanju MOŽGANOV v zdravju in bolezni

5.4.2018
Predaval bo prof. dr. ZVEZDAN PIRTOŠEK, spec. nevrolog, ki večji del svoje znanstvene poti raziskuje Parkinsonovo in Alzheimerjevo bolezen. Dogodek bo danes, 5. aprila 2018, ob 19.00 uri v jedilnici Vrtca Ankaran, Regentova 4, Ankaran. Vljudno vabljeni!

Preberite več

koncert 1_bilten

Glasbeni vrhunec obiska avstralskih zdravnikov

4.4.2018
Nastop Zdravniškega simfoničnega orkestra iz Melbourna Corpus Medicorum je navdušil in očaral občinstvo Slovenske filharmonije. V Ljubljano so prišli v zares številčni zasedbi in koncert začeli z uverturo Dvořákovemu karnevalu, ki je predstavil melodičnost in razpon sposobnosti orkestra.

Preberite več

Anja Bukovec_Petra Greblo

Anja Bukovec in Petra Greblo navdušili občinstvo klubskega koncertnega večera

30.3.2018
Več kot 100 udeležencev je v polni dvorani pasaže uživalo ob njunem izvrstnem izvajanju skladb L. van Beethovna, J. Halvorsena in M. Ravela. Poželi sta bučen aplavz in prejeli številne čestitke.

Preberite več

UKC LJ

Avstralski zdravniki v UKC Ljubljana – Vabljeni na srečanje!

30.3.2018
V torek dopoldne bodo avstralski zdravniki obiskali Univerzitetni klinični center v Ljubljani, kjer jim bodo slovenski zdravniki iz UKC Ljubljana predstavili največje medicinske dosežke v letu 2017/18. Avstralski zdravniki pa bodo ob tej priložnosti predstavili avstralski zdravstveni sistem in njihove primere dobrih praks.

Preberite več


Akutni problemi našega zdravstvenega sistema – pogled zdravnikov – Kaj je poleg zdravstvene reforme še treba spremeniti, če želimo boljši zdravstveni sistem

27.3.2018
12. aprila ob 10. uri Koordinacija zdravniških organizacij organizira forum na temo: Akutni problemi našega zdravstvenega sistema – pogled zdravnikov – Kaj je poleg zdravstvene reforme še treba spremeniti, če želimo boljši zdravstveni sistem.

Preberite več


Skupščina potrdila finančno poročilo za leto 2017, finančni načrt za letos in Pravilnik o specializacijah

23.3.2018
Skupščina je potrdila dopolnjen Pravilnik o specializacijah, saj je pred vrati spomladanski razpis specializacij. Po novem je med temeljne specializacije dodana specializacija iz alergologinje in klinične imunologije.

Preberite več


Redna letna skupščina zdravniške zbornice

22.3.2018
Danes, 22. marca 2018, se bo ob 16. uri začela 92. redna seja skupščine Zdravniške zbornice Slovenije. Skupščina bo med drugim obravnavala: finančno poročilo in poročilo skrbstvenega sklada za leto 2017 in finančni načrt za leto 2018.

Preberite več


Pomembno obvestilo uporabnikom E-lista

21.3.2018
V luči optimizacije dela in želje po čim lažji dostopnosti do ažuriranih podatkov o specializantih in kroženjih, smo v e-listu omogočili dostop za vse udeležence v tem procesu, zato bo zbornica s 1. 4. 2018 prenehala pošiljati dopise o spremembah kroženj.

Preberite več

Trio Allegria

Trio Allegria z gostjo Lucijo Šorn navdušil poslušalce

15.3.2018
Trio, ki ga sestavljajo Nina Pirc in Barbara Komadina, violina, ter Tina Rejc Krošelj, violončelo, kot gostja pa se jim je pridružila kitaristka Lucija Šorn, je navdušil občinstvo ter ob koncu požel glasen aplavz in prejel številne čestitke.

Preberite več

dintinjana

Klubski literarni večer: O in ob pesmih kirurginje Veronike Dintinjana

15.3.2018
Lanska prejemnica Jenkove nagrade za pesniško zbirko V suhem doku (njeno drugo zbirko) je povedala, da je svoje pesmi prvič dala na preizkus pred mnogo leti, tako da jih je javno prebrala, in tudi danes daje svoje pesmi na tak način v presojo, preden nastane zbirka.

Preberite več

vaccination-2722937_960_720

Cepljenje proti nalezljivim boleznim - imamo zdravstveni delavci zares dovolj informacij?

14.3.2018
Vabljeni na strokovno srečanje z okroglo mizo: Cepljenje proti nalezljivim boleznim - imamo zdravstveni delavci zares dovolj informacij?, ki bo v četrtek, 5. aprila 2018, na Zdravniški zbornici Slovenije, Dunajska c. 162, Ljubljana (Modra dvorana).

Preberite več

Podelitev licencnih listin 07 03 2018_bilten

Slovesna podelitev licenčnih listin

8.3.2018
"Spoštovani starši, partnerji in otroci naših slavljencev. Ob tej priložnosti bi se želela zahvaliti tudi vsem vam, ki ste našim kolegicam in kolegom bili v oporo ves čas študija in usposabljanja. Verjamem, da jim boste tudi v prihodnje. Danes pa je čas in priložnost, da se skupaj poveselimo," je v nagovoru poudarila dr. Zdenka Čebašek-Travnik.

Preberite več


Koordinacije zdravniških organizacij ob razpravah o zakonskih predlogih glede legalizacije konoplje in drugih izdelkov z višjim deležem THC

8.3.2018
Koordinacija v obeh zakonskih predlogih prepoznava nestrokovnost tako po pravni (neupoštevanje mednarodne konvencije) kot po medicinski plati, saj noben zakonski predlog ne upošteva ugotovitev številnih raziskav, ki dokazujejo škodljive učinke uporabe izdelkov z visoko vsebnostjo THC na individualni in na populacijski ravni.

Preberite več

Mladi zdravniki_sptena stran_www

Mladi zdravniki: Tudi zdravniki zbolevamo in nismo odgovorni za čakalne dobe

7.3.2018
Mlada kirurginja Polona Studen Pauletič v videu o lastni izkušnji pacientke na intenzivnem oddelku, o lepotah dela v kirurgiji, težkih zgodbah, ki te spremljajo tudi izven službe in realnosti organizacije zdravstvenega sistema.

Preberite več