Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Obvestila


Zdravstveni svet potrdil Strokovne smernice za obravnavo nasilja v družini pri izvajanju zdravstvene dejavnosti

15.4.2015
Zdravstveni resor je zavezan k izvajanju predpisov po Zakonu o preprečevanju nasilja v družini, kamor sodi tudi izvajanje izobraževanja zdravstvenih delavcev o nasilju v družini. Temelj izobraževanja so »Strokovne smernice za obravnavo nasilja v družini pri izvajanju zdravstvene dejavnosti«, ki jih je pripravila delovna skupina na Ministrstvu za zdravje in jih je 1. aprila 2015 potrdil Zdravstveni svet.

Preberite več


Sporočilo za javnost ob zaključku 3. mednarodnega simpozij za zdrav življenjski slog

14.4.2015
S telesnimi aktivnostmi in zdravim življenjskim slogom življenju dodajamo leta in letom življenje

Preberite več


Obremenjenost zaposlenih ima posledice na zdravje, delo in osebno življenje

10.4.2015
Stres in druge obremenitve na delovnem mestu vplivajo na delovno uspešnost zaposlenega, dolgotrajna izpostavljenost stresu se lahko razvije v poklicno izgorelost. To je pokazala tudi slovenska raziskava, ki je bila izvedena med delavci v zdravstvu in nam daje jasne smernice za razvoj programov, ki bodo skrbeli za zdravje zaposlenih.

Preberite več


Skupščina Zdravniške zbornice Slovenije

1.4.2015
75. redna seja skupščine Zdravniške zbornice Slovenije bo v četrtek, 2. aprila 2015, ob 16.00 uri, v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije, Dunajska 162, Ljubljana.

Preberite več


Čas je za nasmeh - Ob svetovnem dnevu ustnega zdravja

23.3.2015
Odbor za zobozdravstvo ZZS bo letošnji svetovni dan ustnega zdravja, ki bo 20. marca 2015, obeležil pod geslom Čas je za nasmeh. Ob tej priložnosti želi odbor opozoriti posameznike, strokovnjake in odgovorne politike o pomenu ustnega zdravja za splošno zdravje. Dejstvo je, da je sladkor velika grožnja zdravju zob in ustnemu zdravju. Ustne in zobne bolezni, zaradi katerih zboli okoli 90 % svetovnega prebivalstva, so vzročno in posledično povezane z najpogostejšimi boleznimi, ki bremenijo naše prebivalstvo, za te velike zdravstvene probleme pa so večinoma odgovorni isti dejavniki tveganja. Z dobro preventivo se jih da v veliki meri preprečiti, zato je naše sporočilo javnosti in politiki, da si preventiva v zobozdravstvu zasluži največji pomen.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije objavila javne razpise specializacij zdravnikov

16.3.2015
Danes je Zdravniška zbornica Slovenije na podlagi 18. člena Zakona o zdravniški službi na svoji spletni strani objavila 1. JAVNI RAZPIS SPECIALIZACIJ ZDRAVNIKOV 2015 za posamezna specialistična področja za potrebe javne zdravstvene mreže.

Preberite več


O slovenskem zdravstvu in rešitvah zanj bi moral končno že enkrat razpravljati Odbor DZ za zdravstvo

2.3.2015
Konec februarja je Zdravniška zbornica Slovenije organizirala javno konferenco z naslovom: Slovensko zdravstvo na razpotju?, ki se ga je udeležilo več kot 50 predstavnikov civilne družbe.

Preberite več


Javna konferenca »Slovensko zdravstvo na razpotju?»

20.2.2015
Vljudno vas vabimo na konferenco: »Slovensko zdravstvo na razpotju?», ki bo v četrtek, 26. 2. 2015, ob 14. uri, v Modri dvorani Domus Medica, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana.

Preberite več


Razsodišče Zdravniške zbornice Slovenije je obravnavalo primer zdravnika Ivana Radana, dr. med.

19.2.2015
Pred Razsodiščem ZZS je bila dne 18. 2. 2015 opravljena seja senata Razsodišča I. stopnje v primeru zdravnika Ivana Radana, dr. med. Razsodišče je zdravniku v postopku izreklo javni opomin, kar je v skladu s trenutno veljavnimi pravnimi akti najstrožji možni disciplinski ukrep.

Preberite več


Stališče Zdravniške zbornice Slovenije glede izdajanja zdravniških potrdil

4.2.2015
V ZZS smo seznanjeni z dolgoletno problematiko izigravanja in izmikanja sodnim obravnavam in prestajanju zaporne kazni tudi s pomočjo zdravniških potrdil. Zaupen odnos med zdravnikom in pacientom je bistven za varno obravnavo pacientov in mora vedno temeljiti na iskrenosti.

Preberite več


Uporaba bele napotnice med zdravniki

14.1.2015
V zadnjem času nas mediji sprašujejo, kako je z belo napotnico med zdravniki. Odziva s terena za enkrat še nimamo. Pričakujemo pa, da bodo zdravniki uporabljali belo napotnico v skladu z usmeritvami, ki jih je podala ZZS. Pričakujemo tudi, da ne bo negativnega odziva s strani sekundarnega oziroma terciarnega nivoja. Dejansko gre za odpravo birokratskih ovir in za upoštevanje mnenja ustavnega sodišča, ki omogoča zdravljenje zavarovane osebe na sekundarnem oziroma terciarnem nivoju ne glede ali ga je začela v javnem ali zasebnem zdravstvu.

Preberite več


Skupščina Zdravniške zbornice Slovenije

2.12.2014
73. redna seja skupščine Zdravniške zbornice Slovenije bo v sredo, 17. decembra 2014, ob 8.30 uri, v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije, Dunajska 162, Ljubljana.

Preberite več


Obvestilo organizatorjem izobraževanj – beleženje prijav

27.11.2014
Vse organizatorje bi želeli obvestiti, da se lahko udeleženci na (vaše) dogodke prijavljajo tudi preko spletne strani www.domusmedica.si ali www.zdravniskazbornica.si, kjer je vaš dogodek objavljen, potem ko zbornici podate vlogo za dodelitev kreditnih točk.

Preberite več


Podelitev licenčnih listin in potrdil o opravljenem specialističnem izpitu

27.11.2014
Zdravniška zbornica Slovenije je v četrtek, 20. novembra 2014, organizirala svečano podelitev listin o opravljenem specialističnem izpitu.Podelitve se je udeležilo skupaj več kot 150 specialistov, njihovih sorodnikov in prijateljev.

Preberite več