Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Obvestila

Ginekologija_novinarska_ZZS 11 01 2019_bilten

Potrebovali bi 30 novih ginekoloških timov, vse večje administrativne obremenitve še slabšajo razmere

11.1.2019
»Če bi delali v skladu s časovnimi normativi, ki jih je prav tako potrdil RSK na isti seji, bi za to praviloma porabili dnevno več kot 9 ur,« so na novinarski konferenci opozorile primarne ginekologinje Renata Završnik Mihič, dr. med., spec. gin. in por., Petra Meglič, dr. med., spec. gin. in por. in Tinkara Srnovršnik, dr. med., spec. gin. in por.

Preberite več


Motnje spanja – kako jih prepoznati in obravnavati ​

10.1.2019
V sredo, 23. januarja 2019 pripravljamo klubski pogovorni večer: O motnjah spanja. Te postajajo vse večji problem tudi v Sloveniji. Dokazano je, da se v Evropi kar 20 odstotkov prometnih nesreč zgodi zaradi zaspanosti. Motnje spanja so zelo pogoste tudi pri otrocih.

Preberite več


Koncert Anje Bukovec z gostom

9.1.2019
Koncert bo v sredo, 23. januarja 2019, ob 19. uri v Domus Medica. Koncerti so namenjeni članom in članicam zbornice in Slovenskega zdravniškega društva ter njihovim sorodnikom in prijateljem, potrebna pa je predhodna rezervacija.

Preberite več


Javna tribuna: Začarani krog naročanja v osnovnem zdravstvu - kako »pravilno beležiti« podatke v čakalne in naročilne knjige

28.12.2018
30. januarja 2019 ob 16. uri na Zdravniški zbornici Slovenije. Namen javne tribune je: na primerih prikazati, kako se izvajalci zdravstvenih storitev spopadajo z nejasnostmi v pravilniku in zaradi kakšnih napak potem plačujejo kazni ter se pogovoriti, kako vzpostaviti sistem naročanja, ki bo učinkovit, enostaven in pregleden.

Preberite več

Ustavno sodišče_ 27 12 2018_vir_spletna stran Ustavno sodišče

Ustavno sodišče razveljavilo določbe zakona o zdravstveni dejavnosti glede presežkov prihodkov nad odhodki za koncesionarje ​

27.12.2018
Pričakujemo, da bo ustavno sodišče razveljavilo tudi ostale sporne določbe novele Zakona o zdravstveni dejavnosti, na katere opozarja Zdravniška zbornica, predvsem določbe o omejitvah dela mladih zdravnikov in omejitvah dela zdravnikov, ki so zaposleni v javnih zavodih ter določbe novele ZZDej, ki retroaktivno posegajo v že podeljene koncesije.

Preberite več

Novinarska konferenca_administrativne ovire_21 12 2018_bilten

Zdravniška zbornica Slovenije in Slovensko zdravniško društvo odgovorne pozivata k administrativni razbremenitvi zdravnikov v osnovnem zdravstvu ​

21.12.2018
Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije z vedno novimi administrativnimi zahtevami in navodili negativno vpliva na strokovnost in varnost dela osebnih zdravnikov. Podobne nevzdržne obremenitve poleg družinskih zdravnikov čutijo tudi pediatri, ginekologi in radiologi na primarni ravni.

Preberite več


Vročanje odločb koncesionarjem in vlaganje pritožb zoper odločbe

19.12.2018
Do petka, 14. decembra, je zoper prejete odločbe vložilo pritožbe 24 koncesionarjev, v pripravi pa je še 24 pritožb. Skupno se je doslej na odvetnico Simono Marko, ki jo je Zdravniška zbornica Slovenije izbrala za zastopanje koncesionarjev, obrnilo in posredovalo pooblastila 131 koncesionarjev.

Preberite več

Podelitev Odličij_Ursic Polh

Podeljena letošnja odličja Zdravniške zbornice Slovenije za izjemne dosežke

14.12.2018
Zdravniška odličja je prejelo 9 izjemnih zdravnikov, ki so s svojim delom in predanostjo zdravniškemu poklicu dosegli vidne rezultate na svojih področjih delovanja in bistveno prispevali k ugledu slovenskega zdravništva in zobozdravništva doma in v tujini. Alenka Uršič Polh, dr. med. in doc. dr. Franek Klemenc sta prejela Hipokratovo priznanje.

Preberite več


NOVO: Mediacijska pisarna na zbornici

12.12.2018
V okviru mediacijske pisarne organiziramo in izvajamo mediacije, namenjene reševanju medsebojnih nesoglasij med pacienti in zaposlenimi v zdravstvu, različnimi oddelki in vodstvom ter ostalimi vpletenimi v nesoglasja v zdravstvu.

Preberite več

Novinarska konferenca_vodstvene kompetence_bilten

Program Vodstvene kompetence za zdravnike in zobozdravnike zaključuje prva generacija slušateljev

7.12.2018
Kot je na današnji novinarski konferenci poudarila predsednica dr. Zdenka Čebašek - Travnik, izkušnje iz tujine kažejo, da so zdravniki in zobozdravniki z dodatnimi znanji iz vodenja prav zaradi poznavanja medicine in zdravstvenega sistema povsod zelo iskani vodje zdravstvenih institucij.

Preberite več

KZO_izjava za novinarje_04 12 2018

Zdravniške organizacije vnovič opozorile na težave v zdravstvu in se odzvale na Gregoričev odhod iz sveta NIOSB ​

5.12.2018
Predsedniki zdravniških organizacij združeni v KZO so opozorili na zaskrbljujoče nizko zanimanje za specializacije iz družinske medicine in to, da poteka usklajevanje koncesijskih razmerij, ki pa mu Zdravniška zbornica Slovenije nasprotuje.

Preberite več

Podelitev listin_4_bilten

Licenčne listine prejelo 43 zdravnikov in zdravnic ter 19 zobozdravnikov in zobozdravnic

3.12.2018
Zdravniška zbornica Slovenije je minulo sredo letos že četrtič pripravila slovesno podelitev potrdil o opravljenem specialističnem izpitu in licenčnih listin.

Preberite več


Usklajevanje koncesij, dovoljenj za opravljanje dejavnosti in registracij zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov

3.12.2018
Zdravniška zbornica zaznava, da krožijo med člani različne informacije glede usklajevanja koncesij, dovoljenj za opravljanje dejavnosti oziroma registracij zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov, zato v nadaljevanju pojasnjujemo, kaj v zvezi s tem določa Zakon o zdravstveni dejavnosti.

Preberite več


Pomembno opozorilo Sindikata Praktik.um in Zdravniške zbornice Slovenije za vse izbrane osebne zdravnike na primarni ravni zdravstva ​

29.11.2018
Sočasno delo na več deloviščih hkrati – izvajanje nujne medicinske pomoči in dežurne službe ali mrliško-pregledne službe in delo v ambulanti izbranega osebnega zdravnika –je nezakonito, saj krši osnovno pravico pacientov do primerne, kakovostne in varne zdravstvene obravnave v skladu z medicinsko doktrino.

Preberite več

doctor-1228629_960_720_lezeca pixabey

Seminar: Zbornica ponuja roko zdravnikom - o odnosih med zdravniki

29.11.2018
Uvod v letošnji program slovesne podelitve odličij Zdravniške zbornice Slovenije, ki bo 13. decembra ob 18.30 v Modri dvorani, bo že ob 16. uri, ko vas vabimo, da se nam pridružite na seminarju: Zbornica ponuja roko zdravnikom, ki se znajdejo v težavah.

Preberite več

LOGO ZZS Barok_bilten

Podelitev odličij Zdravniške zbornice Slovenije

29.11.2018
Vljudno vas vabimo na svečano podelitev odličij Zdravniške zbornice Slovenije za leto 2018 z Božično-novoletnim koncertom zdravniškega orkestra Camerata Medica, ki bo v četrtek, 13. decembra 2018, ob 18.30 v Modri dvorani Domus Medica.

Preberite več

simona semenic_bilten

O življenju z epilepsijo

25.11.2018
V oktobru smo na Klubskem knjižnem večeru gostili eno najbolj prepoznavnih slovenskih dramatičark Simono Semenič, režiserko, ki je za svoj bogat dramski opus doslej prejela kar tri Grumove nagrade. Objavljamo video posnetek pogovora.

Preberite več

Tim

Sedem prijav na Medicinski dosežek pomurske regije

22.11.2018
Na natečaj za Medicinski dosežek pomurske regije je prispelo sedem prijav iz različnih medicinskih specialnosti: kardiologije, oftalmologije, endokrinologije, diabetesa in zobozdravstvene preventive, ena pa tudi s področja kakovosti v bolnišničnem zdravstvu. Vsem sodelujočim iskreno česititamo.

Preberite več

Pomurski zdravnik leta_fotogalerija

Podeljeni nazivi Pomurski zdravnik leta 2018

21.11.2018
Podeljeni so nazivi Pomurski zdravnik leta v kategorijah: družinski zdravnik, pediater, ginekolog, zdravnik specialist, zobozdravnik in Medicinski dosežek pomurske regije po izboru strokovne komisije zdravnikov. Projekt sta pripravila Vestnik in Zdravniška zbornica Slovenije. Čestitke nagrajencem je izrekel tudi minister za zdravje Samo Fakin.

Preberite več

Varna pot 1

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

19.11.2018
Zdravniška zbornica Slovenije podpira kampanje ozaveščanja o varnosti v cestnem prometu in podpira ničelno toleranco do alkohola v cestnem prometu.

Preberite več