Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Obvestila


Mediacija in uporabnost mediacijskih veščin pri sporazumevanju v zdravstvu

16.10.2018
Izobraževanja bo potekalo 22. oktobra 2018 v Ljubljani. Vljudno vabljeni!

Preberite več

Izjava za javnost_recepti

Recepti za osebno uporabo – ZZZS si bo prizadeval za povrnitev v prejšnje stanje, saj nima ambicije zmanjševati kompetenc zdravnikov

9.10.2018
»Zdravniška zbornica se je na sestanku obvezala, da bo pripravila predlog spremembe 210. člena in v predlogu argumentirala, zakaj določne spremembe predlaga. Današnji sestanek z ZZZS nam daje upanje in tudi Mladim zdravnikom, da se bomo lahko dogovorili,« je stališče ZZS povzela dr. Zdenka Čebašek - Travnik.

Preberite več


Moč besede v paliativni oskrbi - neslutene razsežnosti

9.10.2018
Slovensko združenje paliativne in hospic oskrbe vabi v četrtek, 11.10. 2018, ob 18. uri v Cankarjev dom, Štihova dvorana na okroglo mizo: Moč besede v paliativni oskrbi - neslutene razsežnosti.

Preberite več


Do 100.000 dodatnih obravnav in 1,5 milijonov evrov dodatnih stroškov za zdravstveno blagajno

3.10.2018
Z novelo Pravil OZZ bo brez pravice do predpisovanja receptov za osebno rabo po oceni Zbornice ostalo najmanj 3.100 zdravnikov in zobozdravnikov. To pomeni blizu 100.000 dodatnih obravnav pri že tako preobremenjenih zdravnikih v osnovnem zdravstvu. Ukrep tako prinaša okrog 1,5 milijonov evrov dodatnega letnega izdatka za zdravstveno blagajno.

Preberite več


​​​​​​​Zdravniška zbornica opozorila MZ na morebitne zaplete pri novih Pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja

2.10.2018
Zdravniška zbornica Slovenije je na ministra za zdravje Sama Fakina, dr. med., danes naslovila sporočilo, v katerem ga opozarja na potencialne zaplete, ki bodo sledili zaradi novih Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja pri predpisovanju osebnih receptov.

Preberite več

Z leve: Martina Mikac Cankar, dr. dent. med., Sanda Lah Kravanja, dr. dent. med., Krunoslav Pavlović, dr. dent. med., in Saša Savić, dr. dent. med.

Za odpravo čakalnih vrst v otroški ortodontiji bi bilo potrebno dodatnih 40 programov

1.10.2018
Glavni razlog za dolge čakalne dobe v čeljustni in zobni ortopediji je velik razkorak med potrebami/pravicami ter željami prebivalstva in številom programov za čeljustno in zobno ortopedijo, za katere je plačnik ZZZS.

Preberite več


Svetovni dan brez tobaka 2018 – Tobak in bolezni srca in ožilja

1.10.2018
Svetovni dan brez tobaka v svetu obeležujemo že od leta 1987, ko je Svetovna zdravstvena organizacija na svoji generalni skupščini določila dan za aktivnosti za zmanjševanje razširjenosti in posledic uporabe tobaka.

Preberite več

Praga 2018 ZČT (003)

ZEVA 2018 – 25. simpozij zdravniških zbornic srednje in vzhodne Evrope

27.9.2018
Prvi dan se je srečanju zdravniških zbornic srednje in vzhodne Evrope, ki je potekalo v Pragi, pridružil češki minister za zdravje gospod Adam Vojtěch. Ostal je ves dopoldan, saj ga je zelo zanimalo, kako so v različnih državah urejeni dostopi do trga dela za zdravnike iz tretjih držav.

Preberite več

Klubski večer

Klubski pogovorni večer: O različnih prehranskih režimih otrok

27.9.2018
Razprava je bila osredotočena predvsem na primere, ko se starši odločijo za posebne (alternativne) načine prehrane (npr. veganstvo, presnojedstvo …) in želijo, da se otroku v šolskih in predšolskih programih omogočijo ali celo predpisujejo tovrstne diete oziroma prehranske posebnosti.

Preberite več

Simona semenič

Me slišiš? – Avtobiografija, ki odkrito odstira življenje z epilepsijo (in govori o boju z birokracijo v zdravstvu)

26.9.2018
Na Klubskem knjižnem večeru, ki bo 10. oktobra ob 18. uri v knjižnici zdravniške zbornice, bomo gostili eno najbolj prepoznavnih slovenskih dramatičark in režiserko Simono Semenič, ki je za svoj bogat dramski opus doslej prejela kar tri Grumove nagrade. Spregovorila bo o svojem prvencu Me slišiš?, v katerem kruto odkrito spregovori o epilepsiji.

Preberite več

Koncert_25918

Čudovito »Jesensko razkošje« s člani orkestra Slovenske filharmonije

26.9.2018
Cikel klubskih koncertnih večerov v sezoni 2017/2018 smo sklenili s koncertom članov orkestra Slovenske filharmonije z naslovom Jesensko razkošje.

Preberite več

Spec listine

Slovesna podelitev specialističnih listin doktorjem medicine in doktorjem dentalne medicine

25.9.2018
Licenčne listine je prejelo 43 doktorjev medicine in 6 doktorjev dentalne medicine. Prejemnike listin in njihove družinske člane je nagovorila predsednica dr. Zdenka Čebašek - Travnik. Poudarila je, da jih z novimi odgovornostmi čakajo tudi večje obremenitve, ki lahko vodijo v izgorelost, zato naj bodo na to pozorni in pravočasno ukrepajo.

Preberite več

Demanca za bilten

V Sloveniji v enem letu dobili 54 demenci prijaznih točk, potrebna bi bila še - mreža spominskih klinik

19.9.2018
»Demenca mora biti stvar nas vseh. Dejansko se moramo pripravljati nanjo, bodisi da bomo sami živeli z demenco, ali pa se bo to zgodilo nekomu bližnjih. To bi morali učiti v osnovnih šolah, « meni dr. Zdenka Čebašek - Travnik. Največjo odlično oceno si zasluži združenje Spominčica je povedal dr. Pirtošek, potrebujemo pa mrežo spominskih klinik.

Preberite več


O različnih skrajnih dietnih režimih zdravih otrok - kako naj ob tem ravna pediater

18.9.2018
Govorili bomo o prehrani zdravih otrok v primerih, ko se starši odločijo za posebne (alternativne) načine prehrane (npr. veganstvo, presnojedstvo…) in želijo, da se otroku v šolskih in predšolskih programih omogočijo ali celo predpisujejo tovrstne diete oz. prehranske posebnosti.

Preberite več

Pomurski zdravnik_2018_600x300px

Natečaj za Medicinski dosežek leta pomurske regije – Vabljeni k sodelovanju!

13.9.2018
Na natečaj se lahko prijavijo: zdravniki ali zdravnice, zdravniški timi, oddelki ali zdravstvene organizacije (bolnišnice, zdravstveni domovi in zasebne ordinacije) iz pomurske regije z izstopajočimi medicinskimi dosežki, ki so bili prebojni in so zaznamovali vaše strokovno delovanja na področju medicine v 2017. Rok za prijave: 10. okt. 2018.

Preberite več

Brifing za novinarje_11 09 2018 - KZO

KZO: "To, da nam drugi diktirajo rešitve, ki so škodljive, ni več dopustno"

12.9.2018
Predsednika vlade bomo seznanili z vsebinami, problemi, ponudili rešitve in mu povedali, da od naših zahtev, kako urediti zdravstvo, ne bomo odstopili, je po torkovi seji KZO poudaril Konrad Kuštrin. Dr. Zdenka Čebašek - Travnik pa je izpostavila pomembnost podporo vlade ministru, sicer so vse dobre ideje brez realne možnosti za uresničitev.

Preberite več


Vabilo na delavnico Standardizirano mnenje v postopkih odobravanja specializacij po novem

7.9.2018
Na jesenskem javnem razpisu specializacij bodo mentorji lahko podali svoje mnenje o kandidatu le še v standardizirani obliki in na predpisanem obrazcu. Da bi uvedba tega obrazca stekla brez težav, vas 25. 9. 2018 ob 18.00 vljudno vabimo na delavnico/predstavitev standardiziranega mnenja v Modro dvorano Zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več


Zaprtje spomladanskega razpisa specializacij

5.9.2018
Vse morebitne kandidate, ki se želijo prijaviti na odprti »1. javni razpis specializacij zdravnikov 2018 za posamezne izvajalce in za območje celotne države« ali na razpis za znanega plačnika, obveščamo, da se bosta oba razpisa z 10. 9. 2018 ZAPRLA. Prijava je tako mogoča le še do 9. 9. 2018. Jesenski razpis bo objavljen predvidoma sredi oktobra.

Preberite več

preschool-548170_960_720

Priporočila za medicinsko indicirane diete

30.8.2018
Z željo po ureditvi razmer na področju predpisovanja diet so pediatri in dietetiki pripravili Priporočila za medicinsko indicirane diete. Otrokom se s priporočili omogoča pridobitev strokovno utemeljenih diet ter zmanjšuje nepotrebne in včasih škodljive prehranske omejitve. S pomočjo MZ so bila Priporočila posredovana večini zdravstvenih ustanov.

Preberite več


Informacija glede poteka sodnega postopka med Zdravniško zbornice Slovenije in nekdanjo predsednico dr. Gordano Kalan Živčec

30.8.2018
Po odločitvi Vrhovnega sodišča RS je bil zahtevek dr. Gordane Kalan Živčec za plačilo 50.644,52 EUR v pretežnem delu pravnomočno zavrnjen. Dne 29. 8. 2018 je tako potekala obravnava na prvostopenjskem Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani glede plačila manjšega dela zahtevka (9.901,68 EUR), o katerem še ni bilo pravnomočno odločeno.

Preberite več