Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Obvestila


Varstvo osebnih podatkov – vzorci aktov

4.5.2018
Zaradi uskladitve poslovanja zasebnih izvajalcev zdravstvenih storitev s Splošno uredbo o varstvu podatkov, je Zdravniška zbornica Slovenije naročila izdelavo obrazcev, ki so specifično pripravljeni za izvajalce zdravstvene dejavnosti.

Preberite več


Uradne ure - ponedeljek, 7. maj 2018

4.5.2018
Obveščamo vas, da zaradi odpiranja vlog, ki so prispele na javni razpis specializacij zdravnikov in doktorjev dentalne medicine, v ponedeljek, 7. maja 2018, ne bo uradnih ur. Za nujne zadeve se prosimo obrnite na svojo referentko preko elektronske pošte. Hvala za razumevanje.

Preberite več

Camerata medica_1ww

Klubski koncertni večer: Camerata Medica s solisti

2.5.2018
24. maja 2018 vabljeni na koncert zdravniškega orkestra Camerata Medica s solisti: Alešem Christianom Mihelačem, Nadio Ternifi in Sanjo Zupanič. Tokrat bomo slišali dela M. A. Charpentierja: Koncert za štiri viole in komorni orkester, J. S. Bacha: Kantata št. 51 za trobento in sopran ter dela F. Schuberta in L. Delibesa.

Preberite več


Razpis specializacij – najpogostejša vprašanja in odgovori – 2.del

26.4.2018
Od 12. aprila 2018 so objavljeni in odprti razpisi specializacij za zdravnike in zobozdravnike. Ker smo od minulega četrtka, ko smo objavili prvi del zbirke vaših vprašanj in odgovore nanje, prejeli veliko novih vprašanj o različnih vidikih razpisa, smo zbirko še dopolnil.

Preberite več

Okrogla miza_kaj kaznovanje zdravnikov pomeni za paciente_2_www

Menjavanje zdravnikov, kar se v Sloveniji pogosto dogaja, povečuje umrljivost ljudi

25.4.2018
Vlada RS je pred kratkim nezakonito sprejela ureditev, po kateri napotni zdravnik prevzema finančno odgovornost za morebitno neupravičeno napotitev na sekundarno raven. Objavljamo poudarke iz včerajšnje okrogle mize KAJ KAZNOVANJE ZDRAVNIKOV PRINAŠA PACIENTOM? Ukrep je bil označen za drakonski, neprimeren in nepremišljen.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje nacionalnih koordinatorjev specializacij za področji »alergologije in klinične imunologije (odrasli)« ter »žilne kirurgije«

24.4.2018
Kandidati morajo vlogi priložiti svoj življenjepis in predlog oziroma vizijo usposabljanja za specializacijo, za katero kandidirajo. Vloge z dokazili pošljite do 21. 5. 2018.

Preberite več

Humanitarna akcija 2

Humanitarna akcija za nakup vozičkov

19.4.2018
Akcija je namenjena otrokom v begunskih centrih na otoku Lezbos. Dobrodelni koncert kot osrednji dogodek kampanje bo 4. maja 2018 zvečer v Mariboru. Dogodek Jure Poglajen pripravlja v sodelovanju z Borisom Krabonjo iz Društva UP-ornik.

Preberite več


Razpis specializacij objavljen 12. aprila 2018 – vprašanja in odgovori

19.4.2018
Od 12. aprila 2018 so objavljeni in odprti razpisi specializacij za zdravnike in zobozdravnike. Ker v teh dneh od vas prejemamo veliko vprašanj o različnih vidikih razpisa, smo pripravili zbirko najpogostejših vprašanj in odgovorov, s katero si lahko pomagate. Na vprašanja bomo odgovarjali do vključno 26. aprila 2018.

Preberite več

ZDČ_medical_bilten

Zdravniška zbornica na sejmu MEDICAL: “Medicina se mora obrniti nazaj k človeku”

18.4.2018
Med 17. in 19. aprilom v Gornji Radgoni poteka 3. mednarodni sejem sodobnega zdravstva – MEDICAL 2018. "Medicina se mora obrniti nazaj k človeku,” je ob otvoritvi sejma izpostavila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije in dodala, da je prišel tudi čas, da zdravniki in zobozdravniki javno bolj izpostavijo, kaj znajo.

Preberite več


Natečaj za Medicinski dosežek leta štajerske regije – Vabljeni k sodelovanju!

18.4.2018
Na natečaj se lahko prijavijo: posamezni zdravniki ali zdravnice, zdravniški timi, oddelki ali zdravstvene organizacije iz štajerske regije (območja Maribor, Ptuj in Celje z okolico) z izstopajočimi medicinskimi dosežki, ki so bili prebojni in so zaznamovali zadnje leto (2017) vašega strokovnega delovanja na področju medicine.

Preberite več

Forim KZO Konrad Kuštrin

Zdravniške organizacije opozorile na nujne ukrepe za izboljšanje zdravstvenega sistema

12.4.2018
Na Forumu Koordinacije zdravniških organizacij so predstavniki zdravniških organizacij opozorili na problematiko zdravstvene reforme, ki je prinesla vrsto negativnih posledic, med njimi daljše čakalne dobe ter prisotnim politikom povedali: "Zdravniki bi morali imeti odločilno vlogo pri pripravi ključnih zakonskih sprememb."

Preberite več


Objavljeni razpisi specializacij za zdravnike in zobozdravnike

12.4.2018
Zdravniška zbornica Slovenije je danes objavlja razpisa specializacij za zdravnike (za posamezne izvajalce, za območje celotne države in za znanega plačnika) in razpisa specializacij s področja dentalne medicine (za posamezne izvajalce, za območje celotne države in z znanim plačnikom).

Preberite več


12. aprila bo objavljen pomladanski razpis specializacij

10.4.2018
Ministrstvo za zdravje (MZ) je včeraj napovedalo, da bo predvidoma 12. aprila objavljen pomladanski razpis specializacij. Razpisanih bo okoli 300 mest za specializacije.

Preberite več

Cepljenje _spletna stran

Posvet o cepljenju – imamo zdravstveni delavci zares dovolj informacij?

5.4.2018
Več kot 270 udeležencev – medicinskih sester in zdravnikov – se je udeležilo strokovnega srečanja z okroglo mizo: Cepljenje proti nalezljivim boleznim – imamo zdravstveni delavci zares dovolj informacij?, ki je potekalo v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več


Objavljen Pravilnik o vrstah, vsebini, poteku in trajanju specializacij zdravnikov

5.4.2018
Uradnem listu RS je bil včeraj objavljen Pravilnik o vrstah, vsebini, poteku in trajanju specializacij zdravnikov.

Preberite več


Izobraževalno srečanje o demenci v Bolnici Valdoltra

5.4.2018
Danes, 5. 4.2018, bo potekalo izobraževalno srečanje o demenci v Bolnici Valdoltra. Srečanje je organizirano v okviru projekta PRISTOP DEM, ki ga financira Ministrstvo za zdravje v sklopu Akcijskega načrta za obvladovanje demence v republiki Sloveniji do leta 2020. Dogodek se prične ob 14.15 uri. Vljudno vabljeni!

Preberite več

Zvezdan-Pirtosek_large

O delovanju MOŽGANOV v zdravju in bolezni

5.4.2018
Predaval bo prof. dr. ZVEZDAN PIRTOŠEK, spec. nevrolog, ki večji del svoje znanstvene poti raziskuje Parkinsonovo in Alzheimerjevo bolezen. Dogodek bo danes, 5. aprila 2018, ob 19.00 uri v jedilnici Vrtca Ankaran, Regentova 4, Ankaran. Vljudno vabljeni!

Preberite več

koncert 1_bilten

Glasbeni vrhunec obiska avstralskih zdravnikov

4.4.2018
Nastop Zdravniškega simfoničnega orkestra iz Melbourna Corpus Medicorum je navdušil in očaral občinstvo Slovenske filharmonije. V Ljubljano so prišli v zares številčni zasedbi in koncert začeli z uverturo Dvořákovemu karnevalu, ki je predstavil melodičnost in razpon sposobnosti orkestra.

Preberite več

Anja Bukovec_Petra Greblo

Anja Bukovec in Petra Greblo navdušili občinstvo klubskega koncertnega večera

30.3.2018
Več kot 100 udeležencev je v polni dvorani pasaže uživalo ob njunem izvrstnem izvajanju skladb L. van Beethovna, J. Halvorsena in M. Ravela. Poželi sta bučen aplavz in prejeli številne čestitke.

Preberite več

UKC LJ

Avstralski zdravniki v UKC Ljubljana – Vabljeni na srečanje!

30.3.2018
V torek dopoldne bodo avstralski zdravniki obiskali Univerzitetni klinični center v Ljubljani, kjer jim bodo slovenski zdravniki iz UKC Ljubljana predstavili največje medicinske dosežke v letu 2017/18. Avstralski zdravniki pa bodo ob tej priložnosti predstavili avstralski zdravstveni sistem in njihove primere dobrih praks.

Preberite več