Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

Minister in predsednica

Srečanje mladih zdravnikov z ministrom za zdravje

9.5.2019
15. maja 2019 ob 16. uri se bo minister za zdravje Aleš Šabeder na Zdravniški zbornici Slovenije srečal z mladimi zdravniki in študenti 6. letnika medicine ter absolventi.

Preberite več


Izjava Koordinativnega telesa družinske medicine za Skupščino Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), za medije in zainteresirano javnost ​

8.5.2019
Izgleda, da Upravni odbor ZZZS in službe ZZZS ne upoštevajo sklepa svoje skupščine, niti ne sprejemajo predlogov ministrstva za zdravje in stroke družinske medicine ter ne uvidijo, da samo z zunanjo prisilo k delu preko zmožnosti in celo možnim kaznovanjem ni več mogoče obvladovati situacije (zdravnikov).

Preberite več


Izzivi pri obravnavi pacientov s HIV – klubski pogovorni večer

3.5.2019
V sredo, 22. maja, ob 18. uri Zdravniška zbornica Slovenije za svoje člane organizira klubski pogovorni večer na temo: "Izzivi pri obravnavi pacientov s HIV". Osrednji gost bo prof. dr. Janez Tomažič, dr. med., iz Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKCL.

Preberite več


Zdravniške zbornice sprožila postopek zaradi zavajajočega oglaševanja

3.5.2019
Na podlagi prijave je ZIRS izdal opozorilo, da potrošnikom odsvetuje nakup zobne paste Denta Seal na spletni strani http://si1.dentaseall.pro/. Zdravniška zbornica Slovenije je prijavo podala, ker je želela preprečiti očitno zavajanje uporabnikov, saj zobna pasta z učinkom, kot ga navaja oglas, ne obstaja.

Preberite več


Nova zavarovalna vsota za zdravnike in zobozdravnike

26.4.2019
Rok za uskladitev višine zavarovalnih vsot je 90 dni Začel je veljati (nov) S K L E P o zavarovanju zdravnikov in doktorjev dentalne medicine za škodo, ki bi lahko nastala pri njihovem delu, za leto 2019.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije zavrača podtikanja, da je obsedena s privatizacijo zdravstva ​

25.4.2019
V tem, da se odkrito pogovarjamo o vseh vidikih slovenskega zdravstvenega sistema in iščemo možne rešitve za trenutne razmere v dobro pacienta, v zdravniški zbornici ne vidimo nobenega znaka za kakršno koli obsedenost ali podpiranje »plazeče se privatizacije«.

Preberite več


Administrativna razbremenitev družinskih zdravnikov - dogovorjeni in že izvedeni ukrepi s strani ZZZS

24.4.2019
ZZZS je opozoril sekundarno raven, da lahko spremenijo in dodajo VZS pri istem zdravstvenem stanju (na podlagi iste napotnice se lahko opravijo še druge storitve in več VZS-jev) in v zvezi z dopustom za nego bolnega otroka od zdravnikov ne bo več zahtevana razlaga, zakaj je roditelj dobil bolniški dopust, ker bi nego lahko opravil drugi roditelj.

Preberite več

Splošni dogvor

Dogovor o Aneksu št. 1 k Splošnemu dogovoru še brez soglasja ZZZS

17.4.2019
Pogajanja za Aneks št. 1 k Splošnemu dogovoru (SD) za leto 2019 so se zaključila z dogovorom vseh partnerjev (razen ZZZS), zato je zdaj predlog Aneksa št. 1 k SD 2019 v nadaljnjih postopkih na ZZZS in pogajalski skupini za SD 2019.

Preberite več

szo_logo-01

Prva dva zobozdravnika odhajata na pomoč v begunski center Moria na grški otok Lezbos v okviru Slovenske zobozdravstvene odprave

17.4.2019
Slovenski zobozdravniki se bodo odslej lahko še bolj aktivno vključevali v humanitarne akcije po svetu. Aktivnosti bodo potekale pod skupnim okriljem Zdravniške zbornice Slovenije, Ustanove za pomoč ogroženim Državljani sveta in društva študentov dentalne medicine SIDSIC.

Preberite več


Klubski pogovorni večer: »Prometne nesreče in njihove posledice« – odpoved dogodka

17.4.2019
Obveščamo vas, da je Klubski pogovorni večer: »Prometne nesreče in njihove posledice«, ki je bil predviden za danes, 17. aprila 2019, ob 18. uri na Zdravniški zbornici Slovenije – odpovedan in bo prestavljen na september.

Preberite več

KZO_izjava_11 04 2019

Koordinacija zdravniških organizacij opozorila na probleme v zdravstvu

12.4.2019
KZO upa, da bo minister s svojo strokovno ekipo, ki jo gradi na ministrstvu, bolj uspešen kot njegovi predhodniki in bo uspel premagati ZZZS in uveljavil obljubo s sestanka koordinativne skupine, da bi ustavili dodatno naročanje bolnikov nad 1895 glavarinskih količnikov na področju družinske medicine.

Preberite več

Minister in predsednica

Zdravnike primarne ravni bomo razbremenili administrativnih bremen

12.4.2019
Pripravlja se nov model financiranja ambulant na primarni ravni in drugi ukrepi, s katerimi bomo zdravnike primarne ravni razbremenili administrativnih bremen. Zato vas, mladi zdravniki, vabimo, da se na razpisu prijavite tudi na specializacije iz družinske medicine, pediatrije in ginekologije, v skupnem pismu pišeta minister in predsednica ZZS.

Preberite več


Obremenitve zdravnikov na primarni ravni

10.4.2019
Družinske zdravnike pri njihovem delu najbolj ovira – pomanjkanje časa za paciente – tako odgovarja 45 odstotkov anketiranih, 37, 2 odstotka pa administracija in birokracija. Anketa tako ne potrjuje trditev tistih, ki želijo prikazati, da je motiv za glasna opozorila zdravnikov primarne ravni na nevzdržne razmere v resnici želja za več denarja.

Preberite več


Z veliko zaskrbljenostjo spremljamo dogajanje na področju družinske medicine

9.4.2019
Zdravniki družinske medicine želimo javnosti pojasniti, da z upoštevanjem normativa 1895 glavarinskih količnikov (kar je približno 1500 prebivalcev) na enega zdravnika ne bo noben zdravnik »odrešen« 300 ali 400 pacientov, kot se v zadnjih dneh napačno sporoča javnosti. In nikakor ne bo 325.000 ljudi nenadoma brez zdravnika, kot razlaga ZZZS.

Preberite več

Usposabljanje za člane svetov zavodov

Usposabljanje za člane svetov javnih zdravstvenih zavodov

8.4.2019
Program je na predlog Zdravniške zbornice Slovenije pripravil Zavod za razvoj zdravstvenega managementa (ZRZM), udeležilo pa se ga je 20 slušateljev, zdravnikov in tudi drugih predstavnikov v svetih JZZ. Ponovna izvedba usposabljana, ki je ovrednoteno z 12 kreditnimi točkami, je predvidena za jesen.

Preberite več

camerata medica koncert 24 05 201_foto_janez Platise

Koncert Camerata Medica - 18. aprila 2019 - Vabljeni!

8.4.2019
Tokrat bomo slišali dela: G. Ph. Telemanna: Sonata v e-molu za fagot in klavir, M. T. von Paradisa: Siciliana, F. Couperina: Pièces en concert za violončelo in orkester, G. Masseneta: Thais, E. Morricona: Gabriel's oboe, A. Jakla: Karnevalstraume, Poloneza, Srčno veselje ter A. Vodopivca: Veseli fantje, Že cvete roža gartroža.

Preberite več

Karierni kongres_prva vrsta

Karierni kongres UL MF: Kam po študiju na medicinski fakulteti? ​

4.4.2019
V uvodnem delu je študente nagovoril minister za zdravje gospod Aleš Šabeder, zbrane pa so nagovorili tudi dekan UL Medicinske fakultete prof. dr. Igor Švab, dr. med., predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenka Čebašek - Travnik, dr. med., in predsednik Študentskega sveta UL Medicinske fakultete Klemen Petek. Objavljamo posnetek.

Preberite več


Novi specialisti družinske medicine

4.4.2019
V sistem vstopa 16 prepotrebnih mladih specialistov družinske medicine, mladi, novi kolegi z novimi vizijami, svežim znanjem, novim zanosom.

Preberite več


Oditi ali ne oditi

2.4.2019
Mladi zdravniki so večkrat jasno in glasno povedali, kako si predstavljajo izboljšanje razmer. V nedavnem pismu predsedniku vlade Marjanu Šarcu so napisali: Ker se je v zadnjih letih vlada lotila zdravstvene reforme predvsem z gašenjem požara z bencinom, Vas lepo prosimo, da s tem ne nadaljujete.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorjev specializacij

1.4.2019
Zdravniška zbornica Slovenije objavlja Javni poziv za imenovanje koordinatorjev za 18 specializacij. Vloga je pravočasna, če prispe na zbornico najpozneje zadnji dan razpisnega roka oziroma je do tega dne priporočeno oddana na pošto (do vključno 30. aprila 2019).

Preberite več