Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Obvestila


Stališče Zdravniške zbornice Slovenije glede reševanja pomanjkanja anesteziologov v UKC MB

10.3.2016
V Ljubljani, 10. marca 2016 – Na Zdravniški zbornici Slovenije vseskozi od dramatičnih pozivov mariborskih anesteziologov glede nevarnih razmer v UKC MB spremljamo načrtovanje rešitev za varno delovno okolje in kakovostno oskrbo bolnikov. Zdravniška zbornica Slovenije je že od lanskega poletja pobudnik in povezovalec aktivnosti MZ, vodstva bolnišnice in predstavnikov strokovnih združenj pri iskanju ustreznih rešitev.

Preberite več


Pobuda za optimalno prehransko oskrbo za vse v Sloveniji

1.2.2016
Prehrana in tudi prehranske mode so pogosta vsebina pogovorov v mnogih ambulantah, tako na primarnem kot drugih nivojih. Družinski zdravniki, pa seveda pediatri, šolski zdravniki in večina specialistov kliničnih strok se ob preventivni, prvih, kontrolnih in še kakšnih pregledih pogosto sreča s z bolnikovim vprašanjem, ki je navidez zelo enostavno: kaj naj jem? Vprašanju je pogosto dodano še podvprašanje o kakšnem prehranskem dopolnilu, postenju, »čudežnih« dietah in podobnem.

Preberite več


Posvet o vlogi stroke v zdravstveni politiki

26.1.2016
V torek, 19. januarja 2016, so vse štiri zdravniške organizacije v Domus Medica organizirale posvet o vlogi stroke v zdravstveni politiki. Vabljeni so bili člani RSK in SS ter koordinatorji specializacij, pa tudi strokovni direktorji UKC MB, UKC LJ in OI. Posveta se je udeležilo več kot 100 zdravnikov in zobozdravnikov, ki ta trenutek predstavljajo vrh slovenske stroke.

Preberite več


Zdravniške organizacije nezadovoljne z delom ministrice za zdravje in zaskrbljene zaradi razmer v zdravstvu

10.12.2015
Zdravniške organizacije nezadovoljne z delom ministrice za zdravje in zaskrbljene zaradi razmer v zdravstvu Ostajamo brez reforme, brez vizije in brez perspektive slovenskega zdravstva Zdravniške organizacije Slovenije – ZZS, SZD, Fides, SZZZZS opozarjamo slovensko javnost in odločevalce na desetletje neuspešnih poskusov strukturnih sprememb v slovenskem zdravstvu, ki se nadaljujejo z razmišljanji in analiziranji zdravstvenega sistema. Slovenski javnosti se v tem času sporoča všečne ocene o razmerah in kakovosti slovenskega zdravstva, ki ne odražajo celovite slike in realnega stanja problemov, s katerimi se soočamo slovenski zdravniki ter drugi zdravstveni delavci in ki jih v največji meri občutijo slovenski bolniki. Namesto spopada z najtežjimi dilemami slovenskega zdravstva se ministrica za zdravje odloča za delne posege v zakonodajo in išče rešitve v zavračanju dialoga s slovenskimi zdravniki ter rušenju obstoječih in delujočih sistemov.

Preberite več


Izjava ZZS ob reševanju problematike pomanjkanja specialistov anesteziologov v UKC MB

26.11.2015
Ljubljana, 20. 11. 2015 - Odkar so se mariborski zdravniki anesteziologi (specialisti anesteziologi in mladi zdravniki) obrnili po pomoč pri reševanju razmer na Zdravniško zbornico Slovenije, le-ta intenzivno povezuje odgovorne deležnike razmeroma velikega problema, ki po mnenju bolnišničnih zdravnikov in najvišjih strokovnih organov v državi ogroža kakovost postopkov najzahtevnejše medicine in tudi varnost bolnikov v tej ustanovi.

Preberite več


Sestanek kot dobro izhodišče za obuditev zaupanja v program otroške srčne kirurgije

23.10.2015
V torek, 22. 9. 2015, so se na podbudo Zdravniške zbornice Slovenije sestali predstavniki civilnih društev: Društvo velik srček, Društvo otrok s prirojenimi srčnimi napakami – Društvo srčnih otrok in Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije - ZA SRCE, Zvezdni otroci, starši operiranih otrok na srcu, zastopnica pacientovih pravic Duša Hlade Zore, dr. med., ter vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Preberite več


Pravilnik o zdravniških licencah

2.10.2015
Novi pravilnik o zdravniških licencah, ki je pričel veljati dne 18. 7. 2015, je v okviru zbiranja kreditnih točk za podaljšanje licence uvedel tudi obvezo usposabljanja zdravnikov in zobozdravnikov s področja varnosti, kakovosti, etike in komunikacije.

Preberite več


Predstavitev Poročila o izrednem strokovnem nadzoru nad dejavnostjo otroške srčne kirurgije

17.9.2015
Danes, 17. 9. 2015, je Zdravniška zbornica Slovenije predstavila uradno Poročilo o nadzoru nad programom otroške srčne kirurgije. Poročilo so predstavili: prim. dr. Andrej Možina, predsednik ZZS, prof. dr. Radovan Hojs, predsednik Odbora za strokovno-medicinska vprašanja, in asist. dr. Valentin Sojar, dr. med., podpredsednik ZZS in predsednik Združenja kirurgov.

Preberite več


Koncesionarji bodo lahko sodelovali na javnem razpisu za dodelitev sredstev za povezovanje s centralnimi storitvami eZdravja

16.9.2015
Zdravniška zbornica je dne 27. 8. 2015 podala stališče, da je objavljeni razpis Ministrstva za zdravje za dodelitev sredstev za povezovanje s centralnimi storitvami eZdravja neskladen s slovenskim in evropskim pravnim redom, kolikor iz kroga upravičencev za dodelitev sredstev (bolnišnice in zdravstveni domovi) izključuje zasebnike, ki opravljajo zdravniško službo na podlagi podeljene koncesije.

Preberite več


ŽRTEV NASILJA SE LAHKO ZAUPA TUDI ZDRAVNIKU/ZDRAVNICI

15.9.2015
Zdravstveni delavci predstavljajo pomemben člen v verigi prepoznavanja in obravnavanja nasilja v družini, saj imajo pomembno vlogo pri prepoznavanju žrtev nasilja, ustreznem ukrepanju ter nudenju pomoči. Izpostavljenost nasilju v družini lahko namreč resno ogroža tako telesno kot duševno zdravje žrtve, posledice pa so velikokrat tudi dolgotrajne. Nasilje v družini tako razumemo tudi kot javnozdravstveni, ne zgolj družbeni problem.

Preberite več


Izjava za javnost

7.9.2015
Zdravniška zbornica Slovenije je prejela pisno izjavo Ivana Radana, dr. med., s katero je vrnil svojo zdravniško licenco ...

Preberite več


eZdravje – iz teorije v prakso

4.9.2015
Elektronske rešitve nacionalnega projekta eZdravje se po pilotnih fazah in po dopolnitvah zakonodaje že širijo v uporabo po vsej Sloveniji. Z namenom, da bi bili vsi čim bolje obveščeni o terminskih načrtih projekta in o posebnostih posameznih rešitev, Ministrstvo za zdravje RS organizira predstavitev projekta, namenjeno zasebnim zdravnikom koncesionarjem in članom njihovih timov.

Preberite več


Komisija otroške srčne kirurgije je kompetentna z najvišjimi mednarodnimi referencami

21.8.2015
Mednarodno poročilo o programu otroške srčne kirurgije je na ZZS v zaključni fazi vročanja dokumenta zdravnikom in njihovega izjavljanja v zvezi s poročilom. Razumljivo je, da v tem času ne moremo komentirati vsebine poročila. To bomo storili na tiskovni konferenci, takoj ko bo postopek tudi formalno zaključen.

Preberite več