Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Obvestila


Javna konferenca »Slovensko zdravstvo na razpotju?»

20.2.2015
Vljudno vas vabimo na konferenco: »Slovensko zdravstvo na razpotju?», ki bo v četrtek, 26. 2. 2015, ob 14. uri, v Modri dvorani Domus Medica, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana.

Preberite več


Razsodišče Zdravniške zbornice Slovenije je obravnavalo primer zdravnika Ivana Radana, dr. med.

19.2.2015
Pred Razsodiščem ZZS je bila dne 18. 2. 2015 opravljena seja senata Razsodišča I. stopnje v primeru zdravnika Ivana Radana, dr. med. Razsodišče je zdravniku v postopku izreklo javni opomin, kar je v skladu s trenutno veljavnimi pravnimi akti najstrožji možni disciplinski ukrep.

Preberite več


Stališče Zdravniške zbornice Slovenije glede izdajanja zdravniških potrdil

4.2.2015
V ZZS smo seznanjeni z dolgoletno problematiko izigravanja in izmikanja sodnim obravnavam in prestajanju zaporne kazni tudi s pomočjo zdravniških potrdil. Zaupen odnos med zdravnikom in pacientom je bistven za varno obravnavo pacientov in mora vedno temeljiti na iskrenosti.

Preberite več


Uporaba bele napotnice med zdravniki

14.1.2015
V zadnjem času nas mediji sprašujejo, kako je z belo napotnico med zdravniki. Odziva s terena za enkrat še nimamo. Pričakujemo pa, da bodo zdravniki uporabljali belo napotnico v skladu z usmeritvami, ki jih je podala ZZS. Pričakujemo tudi, da ne bo negativnega odziva s strani sekundarnega oziroma terciarnega nivoja. Dejansko gre za odpravo birokratskih ovir in za upoštevanje mnenja ustavnega sodišča, ki omogoča zdravljenje zavarovane osebe na sekundarnem oziroma terciarnem nivoju ne glede ali ga je začela v javnem ali zasebnem zdravstvu.

Preberite več


Skupščina Zdravniške zbornice Slovenije

2.12.2014
73. redna seja skupščine Zdravniške zbornice Slovenije bo v sredo, 17. decembra 2014, ob 8.30 uri, v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije, Dunajska 162, Ljubljana.

Preberite več


Obvestilo organizatorjem izobraževanj – beleženje prijav

27.11.2014
Vse organizatorje bi želeli obvestiti, da se lahko udeleženci na (vaše) dogodke prijavljajo tudi preko spletne strani www.domusmedica.si ali www.zdravniskazbornica.si, kjer je vaš dogodek objavljen, potem ko zbornici podate vlogo za dodelitev kreditnih točk.

Preberite več


Podelitev licenčnih listin in potrdil o opravljenem specialističnem izpitu

27.11.2014
Zdravniška zbornica Slovenije je v četrtek, 20. novembra 2014, organizirala svečano podelitev listin o opravljenem specialističnem izpitu.Podelitve se je udeležilo skupaj več kot 150 specialistov, njihovih sorodnikov in prijateljev.

Preberite več


Zaključek projekta Pravočasni pregled ustne votline lahko reši življenje

9.10.2014
Ljubljana, 9. oktobra 2014 – 1. oktobra 2014 se je zaključil projekt Pravočasni pregled ustne votline lahko reši življenje. V njem je sodelovalo več kot 250 zobozdravnikov in skupaj so prebivalcem Slovenije omogočili okoli 2000 brezplačnih pregledov, s ciljem, da bi odkrili zgodnje maligne spremembe v ustni votlini in ozavestili prebivalstvo o tej hudi bolezni. Projekt je že sedaj izpolnil vsa pričakovanja, od približno 2000 pregledanih pacientov je bilo 125 napotenih k specialistu. Sporočilo projekta je bilo, da samo redni zobozdravniški pregledi rešujejo mnoge težave, v primerih zgodnjega odkritja malignih obolenj pa tudi življenja. Uradne rezultate bomo javno objavili in z njimi seznanili javnost.

Preberite več


Mednarodna komisija za nadzor nad programom otroške srčne kirurgije pred zaključnim poročilom

30.9.2014
Ljubljana, 30. september 2014 – Mednarodna komisija z uveljavljenim srčnim kirurgom profesorjem Igorjem Gregoričem, dr. med., na čelu sporoča, da je zaključno poročilo o oceni otroškega kardiokirurškega programa UKCL v zadnji fazi izdelave.

Preberite več


Revija Isis prejela posebno pohvalo

26.9.2014
V Ljubljani, 26. 9. 2014 – Včeraj je naslovnica revije ISIS (št. 3/ marec 2014) prejela posebno pohvalo na konferenci POMP Forum, ki je največji letni dogodek s področja vsebinskega marketinga v Sloveniji.

Preberite več


Danes pričetek akcije brezplačnih pregledov ustne votline

1.9.2014
Ljubljana, 1. september 2014 -Projekt »Rak ustne votline: Pravočasen pregled ustne votline lahko reši življenje« poteka pod okriljem Odbora za zobozdravstvo Zdravniške zbornice Slovenije in ob sodelovanju Kliničnega oddelka za maksilofacialno kirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana in Centra za ustne bolezni in parodontologijo Stomatološke klinike. Pokroviteljstvo nad projektom je prevzelo Ministrstvo za zdravje.

Preberite več


KONFERENCA O SISTEMU SPECIALIZACIJ

29.8.2014
Vljudno vabljeni na javno konferenco o sistemu specializacij, ki bo v četrtek, 4. septembra 2014, ob 16. uri v Modri dvorani, Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska 162, Ljubljana.

Preberite več