Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

Minister_karierni kongres

Kam po študiju medicine? V družinsko ambulanto!

30.3.2019
Kariernega kongresa, ki ga pripravljajo Medicinska fakulteta, Zdravniška zbornica Slovenije in Karierni centri Univerze v Ljubljani, se je danes udeležil tudi minister za zdravje Aleš Šabeder, ki je študente tudi nagovoril.

Preberite več

Javna tribuna_splatna stran

Javna tribuna: Zmoremo zgraditi sistem po meri bolnika in stroke v primarnem zdravstvu?

29.3.2019
Zdravnike in zobozdravnike pri delu najbolj moti administracija in birokracija ter pomanjkanje časa. Slaba organizacija in financiranje glede na rezultate ankete nista v ospredju. V povprečju večina družinskih zdravnikov lahko enemu pacientu nameni pet minut ali manj. ZZZS je pripravili prvi nabor ukrepov za zmanjšanje administrativnih bremen.

Preberite več

Karierni kongres MZ _ 23 03 2019 _dvorana

Kam po študiju medicine? V družinsko ambulanto!

28.3.2019
Osrednji del je bil v soboto, 23. marca 2019, in se bo nadaljeval to soboto, ko se kongres tudi zaključi. Skupaj bo na obeh velikih dogodkih predstavljenih 44 medicinskih specializacij in šest specializacij dentalne medicine. V soboto se je kongresa udeležilo okoli 600 študentov medicine in dentalne medicine. To soboto jih bo še okoli 400.

Preberite več


Klubski pogovorni večer: »Prometne nesreče in njihove posledice«

24.3.2019
Zdravniška zbornica Slovenije v sodelovanju z Zavodom Varna pot vabi na klubski pogovorni večer »Prometne nesreče in njihove posledice«, ki bo 17. aprila 2019 ob 18. uri na Zdravniški zbornici Slovenije.

Preberite več


W.W.W.D. ali kaj bi naredili volkovi

22.3.2019
Pred kratkim sem dobila v dar knjigo Elli H. Radinger Modrost volkov. Kako razmišljajo, načrtujejo in skrbijo drug za drugega. Neverjetna knjiga, ki me spremlja, odkar sem jo začela brati, in tudi potem, ko sem zaključila s prvim branjem. In tako kot avtorica knjige, se tudi jaz vedno večkrat sprašujem W.W.W.D. (What would wolves do?)

Preberite več


Javna tribuna: Zmoremo zgraditi sistem po meri bolnika in stroke v primarnem zdravstvu?

19.3.2019
Vabimo vas, da se v ponedeljek, 25. marca 2019, ob 16. uri udeležite naše druge javne tribune. Tokrat bomo iskali odgovore na temo: Zmoremo zgraditi sistem po meri bolnika in stroke v primarnem zdravstvu? Skrajni čas je, da skupaj in brez odlašanja začnemo z reševanjem nakopičenih težav.

Preberite več

Usposabljanje svetov zavodov

Usposabljanje članov svetov javnih zdravstvenih zavodov za pridobitev ustreznih znanj

15.3.2019
Dvodnevno izobraževanje, ki bo potekalo 3. in 4. aprila 2019, je namenjeno članom in tudi bodočim članom svetov javnih zdravstvenih zavodov, za pridobitev potrebnih kompetenc.Na voljo le še nekaj prostih mest. Vabljeni!

Preberite več

Klubski pogovorni večer_Čas je za pkončno držo_13 03 2019_bilten

Klubski pogovorni večer: Čas je za pokončno držo naših otrok

14.3.2019
Pogovorni večer je vodila Saša Staparski Dobravec, dr. med., spec. radiologije, vodja radiološkega oddelka za otroke in odrasle ZDL Vič. Kot pobudnica večera je predstavila program "Pokončna drža, dobra drža", ki ga vodi, in kakšne rezultate projekt dosega v osnovnih šolah, kjer so ga že vpeljali v delo z otroki.

Preberite več

Evtanazija_13 03 2019_bilten

Na simpoziju o evtanaziji razprava strokovnjakov z različnih področij

14.3.2019
Poleg več opozoril o možnih zlorabah ob uzakonitvi evtanazije je bilo na dogodku slišati tudi opomine o neurejenosti paliativne oskrbe. Simpozija se je udeležil tudi predsednik DZ Dejan Židan, ki je uvodoma poudaril, da vprašanje evtanazije ni enostavno in zato tudi odgovor ne more biti enostaven.

Preberite več

Duo Claripiano_12 03 2019_bilten

Duo Claripiano večer zaključil v svojem slogu – s skladbo Ne čakaj na maj

13.3.2019
Preko 60 članov Zdravniške zbornice Slovenije in Slovenskega zdravniškega društva je na gregorjevo, uživalo v odličnem koncertnem večeru, ki ga je pričaral Duo Claripiano.

Preberite več

Okrogla miza_11 03 2019_bilten

Predstavniki zbornic, strokovnih združenj in sindikatov za skupni nastop v pogajanjih z vlado

11.3.2019
Na povabilo predsednice Zdravniške zbornice Slovenije so se danes zbrali predstavniki poklicnih skupin, ki so neposredni izvajalci zdravstvenih storitev. Podprli so idejo zdravniške zbornice, da bi se povezali v forum, ki bo skupaj in enotno nastopil v odnosu do ministrstva, vlade in ZZZS.

Preberite več


Odziv na odstop ministra Sama Fakina

8.3.2019
"Novica o odstopu ministra Sama Fakina me je presenetila in najprej mu želim dobro okrevanje. Politikom in javnosti pa ob iskanju novega kandidata za ministra sporočam, da je zdravstvo izjemno zahteven resor, ki potrebuje temeljite spremembe v najkrajšem času," v odzivu poudarja dr. Zdenka Čebašek-Travnik, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več


Primer ponarejene diplome medicinske fakultete v 2017 – izbris iz registra in obvestilo policiji ​

21.2.2019
Trenutno je to edini tak primer, ki nam je poznan oz. je bila zbornica o njem obveščena v obdobju zadnjih desetih let.

Preberite več


Klubski pogovorni večer: Čas je za pokončno držo naših otrok

20.2.2019
Problem slabe drže ni le problem gibalnega aparata oz. zdravega ali slabo razvitega mišično- skeletnega aparata, obsega širši čustveno-psihološko-socialni pogled na temo vzgajanja celostno uravnotežene, pokončne osebnosti. Čigava naloga je to? Kako si jo lahko učinkovito razdelimo? Kje so področja sodelovanja?

Preberite več

Claripiano

Koncert Dua Claripiano: »Pomladno prebujenje«

19.2.2019
Koncert bo v torek, 12. marca, ob 19. uri v Domus Medica. Koncert je namenjen članom in članicam zbornice in Slovenskega zdravniškega društva ter njihovim družinskim članom in prijateljem, potrebna pa je predhodna rezervacija.

Preberite več

Klimt_foto_bilten.142645

Razstava Klimt po moje Irene Kavšek

19.2.2019
V Domus Medica je na ogled razstava upokojene medicinske sestre Irene Kavšek, Klimt po moje. Razstava obsega 61 likovnih del ter 18 svetil.

Preberite več


Javno pismo ministru Fakinu

11.2.2019
Gospod minister, danes nismo slišali niti besede o tem, kako boste v družinsko medicino privabili mlade zdravnike. Niti besede o tem, da vas skrbi za paciente, ki še nimajo izbranega zdravnika in ki jih je po naših podatkih vsaj za dve srednje veliki slovenski mesti.

Preberite več

recept_bilten 2

Recepti za osebno rabo – novi 210. člen Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja

7.2.2019
V primeru, ko so zdravniki recepte za osebno rabo na ZZZS dvignili pred 13. 10. 2018, lahko le-te porabijo. Z ZZZS se dogovarjamo o tem, da bi spremenili vsaj tisti del pravil, ki se nanaša na mlade zdravnike, torej specializante in sekundarije pred podelitvijo licence. Končno odločitev o spremembi pravil pa sprejema skupščina ZZZS.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije podpira poziv zdravnikov po takojšnji ureditvi pogojev dela v družinski medicini

1.2.2019
Zbornica ponovno poziva vse pristojne, to je MZ, Vlado RS in ZZZS, da družinskim zdravnikom po celotni Sloveniji omogočijo takšne pogoje dela, ki bodo v skladu s sprejetimi in uradno objavljenimi standardi in normativi. Le na ta način lahko družinski zdravniki zagotavljajo varno obravnavo bolnikov.

Preberite več