Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

Javna tribuna_30_01 2019_2_bilten

Javna tribuna: Začarani krog naročanja v osnovnem zdravstvu - posnetek razprave je že na voljo

31.1.2019
Dogodka se je udeležilo okoli 170 zdravnikov in zobozdravnikov. Številni so povedali, kako težave čutijo v vsakodnevni praksi, kje se zapleta. Iz razprave je bilo jasno zaznati, da je še veliko nejasnosti. Na voljo pa je tudi že povezava do posnetja javne tribune. Vabljeni k ogledu.

Preberite več


Odziv Slovenskega zdravniškega društva in Zdravniške zbornice Slovenije na javna vprašanja v medijih, povezana z evtanazijo ​

29.1.2019
V Slovenskem zdravniškem društvu in Zdravniški zbornici Slovenije želimo poudariti, da je evtanazija področje, ki posega v srž vsake družbe, zato zahteva poglobljeno razpravo. V kolikor bi odločevalci pričakovali mnenje oziroma stališča medicinske stroke, jih bomo tudi njim jasno predstavili. ​

Preberite več

KZO_izjava za medije_15 01 2019_foto platiše-5 (Small)

KZO: Dosedanje aktivnosti vlade ne kažejo pretiranega optimizma

17.1.2019
Koordinacija zdravniških organizacij se je na prvi letošnji seji sestala v torek, 15. januarja 2019. Med drugim so zdravniške organizacije ocenile dosedanje sodelovanje z vlado, ministrstvom za zdravje in začrtale smernice za sodelovanje vnaprej.

Preberite več

Logo Državljan sveta

Zobozdravstvena oskrba beguncev na otoku Lezbos

17.1.2019
Prosimo vse zobozdravnike (z vsaj dvema letoma delovnih izkušenj), ki ste pripravljeni posvetiti prostovoljno delo ljudem v stiski, da se javite na ZZS. Delo poteka celo leto od ponedeljka do petka, od 8.30 do 15.00 v dveh opremljenih zobozdravniških ordinacijah v sklopu begunskega centra Moria.

Preberite več


Seminar iz nujnih stanj v psihiatriji

15.1.2019
Obveščamo vas, da bo Seminar iz nujnih stanj v psihiatriji v letu 2019 potekal v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana.

Preberite več

Ginekologija_novinarska_ZZS 11 01 2019_bilten

Potrebovali bi 30 novih ginekoloških timov, vse večje administrativne obremenitve še slabšajo razmere

11.1.2019
»Če bi delali v skladu s časovnimi normativi, ki jih je prav tako potrdil RSK na isti seji, bi za to praviloma porabili dnevno več kot 9 ur,« so na novinarski konferenci opozorile primarne ginekologinje Renata Završnik Mihič, dr. med., spec. gin. in por., Petra Meglič, dr. med., spec. gin. in por. in Tinkara Srnovršnik, dr. med., spec. gin. in por.

Preberite več


Motnje spanja – kako jih prepoznati in obravnavati ​

10.1.2019
V sredo, 23. januarja 2019 pripravljamo klubski pogovorni večer: O motnjah spanja. Te postajajo vse večji problem tudi v Sloveniji. Dokazano je, da se v Evropi kar 20 odstotkov prometnih nesreč zgodi zaradi zaspanosti. Motnje spanja so zelo pogoste tudi pri otrocih.

Preberite več


Koncert Anje Bukovec z gostom

9.1.2019
Koncert bo v sredo, 23. januarja 2019, ob 19. uri v Domus Medica. Koncerti so namenjeni članom in članicam zbornice in Slovenskega zdravniškega društva ter njihovim sorodnikom in prijateljem, potrebna pa je predhodna rezervacija.

Preberite več


Javna tribuna: Začarani krog naročanja v osnovnem zdravstvu - kako »pravilno beležiti« podatke v čakalne in naročilne knjige

28.12.2018
30. januarja 2019 ob 16. uri na Zdravniški zbornici Slovenije. Namen javne tribune je: na primerih prikazati, kako se izvajalci zdravstvenih storitev spopadajo z nejasnostmi v pravilniku in zaradi kakšnih napak potem plačujejo kazni ter se pogovoriti, kako vzpostaviti sistem naročanja, ki bo učinkovit, enostaven in pregleden.

Preberite več

Ustavno sodišče_ 27 12 2018_vir_spletna stran Ustavno sodišče

Ustavno sodišče razveljavilo določbe zakona o zdravstveni dejavnosti glede presežkov prihodkov nad odhodki za koncesionarje ​

27.12.2018
Pričakujemo, da bo ustavno sodišče razveljavilo tudi ostale sporne določbe novele Zakona o zdravstveni dejavnosti, na katere opozarja Zdravniška zbornica, predvsem določbe o omejitvah dela mladih zdravnikov in omejitvah dela zdravnikov, ki so zaposleni v javnih zavodih ter določbe novele ZZDej, ki retroaktivno posegajo v že podeljene koncesije.

Preberite več

Novinarska konferenca_administrativne ovire_21 12 2018_bilten

Zdravniška zbornica Slovenije in Slovensko zdravniško društvo odgovorne pozivata k administrativni razbremenitvi zdravnikov v osnovnem zdravstvu ​

21.12.2018
Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije z vedno novimi administrativnimi zahtevami in navodili negativno vpliva na strokovnost in varnost dela osebnih zdravnikov. Podobne nevzdržne obremenitve poleg družinskih zdravnikov čutijo tudi pediatri, ginekologi in radiologi na primarni ravni.

Preberite več


Vročanje odločb koncesionarjem in vlaganje pritožb zoper odločbe

19.12.2018
Do petka, 14. decembra, je zoper prejete odločbe vložilo pritožbe 24 koncesionarjev, v pripravi pa je še 24 pritožb. Skupno se je doslej na odvetnico Simono Marko, ki jo je Zdravniška zbornica Slovenije izbrala za zastopanje koncesionarjev, obrnilo in posredovalo pooblastila 131 koncesionarjev.

Preberite več

Podelitev Odličij_Ursic Polh

Podeljena letošnja odličja Zdravniške zbornice Slovenije za izjemne dosežke

14.12.2018
Zdravniška odličja je prejelo 9 izjemnih zdravnikov, ki so s svojim delom in predanostjo zdravniškemu poklicu dosegli vidne rezultate na svojih področjih delovanja in bistveno prispevali k ugledu slovenskega zdravništva in zobozdravništva doma in v tujini. Alenka Uršič Polh, dr. med. in doc. dr. Franek Klemenc sta prejela Hipokratovo priznanje.

Preberite več


NOVO: Mediacijska pisarna na zbornici

12.12.2018
V okviru mediacijske pisarne organiziramo in izvajamo mediacije, namenjene reševanju medsebojnih nesoglasij med pacienti in zaposlenimi v zdravstvu, različnimi oddelki in vodstvom ter ostalimi vpletenimi v nesoglasja v zdravstvu.

Preberite več

Novinarska konferenca_vodstvene kompetence_bilten

Program Vodstvene kompetence za zdravnike in zobozdravnike zaključuje prva generacija slušateljev

7.12.2018
Kot je na današnji novinarski konferenci poudarila predsednica dr. Zdenka Čebašek - Travnik, izkušnje iz tujine kažejo, da so zdravniki in zobozdravniki z dodatnimi znanji iz vodenja prav zaradi poznavanja medicine in zdravstvenega sistema povsod zelo iskani vodje zdravstvenih institucij.

Preberite več

KZO_izjava za novinarje_04 12 2018

Zdravniške organizacije vnovič opozorile na težave v zdravstvu in se odzvale na Gregoričev odhod iz sveta NIOSB ​

5.12.2018
Predsedniki zdravniških organizacij združeni v KZO so opozorili na zaskrbljujoče nizko zanimanje za specializacije iz družinske medicine in to, da poteka usklajevanje koncesijskih razmerij, ki pa mu Zdravniška zbornica Slovenije nasprotuje.

Preberite več


Usklajevanje koncesij, dovoljenj za opravljanje dejavnosti in registracij zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov

3.12.2018
Zdravniška zbornica zaznava, da krožijo med člani različne informacije glede usklajevanja koncesij, dovoljenj za opravljanje dejavnosti oziroma registracij zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov, zato v nadaljevanju pojasnjujemo, kaj v zvezi s tem določa Zakon o zdravstveni dejavnosti.

Preberite več


Pomembno opozorilo Sindikata Praktik.um in Zdravniške zbornice Slovenije za vse izbrane osebne zdravnike na primarni ravni zdravstva ​

29.11.2018
Sočasno delo na več deloviščih hkrati – izvajanje nujne medicinske pomoči in dežurne službe ali mrliško-pregledne službe in delo v ambulanti izbranega osebnega zdravnika –je nezakonito, saj krši osnovno pravico pacientov do primerne, kakovostne in varne zdravstvene obravnave v skladu z medicinsko doktrino.

Preberite več

doctor-1228629_960_720_lezeca pixabey

Seminar: Zbornica ponuja roko zdravnikom - o odnosih med zdravniki

29.11.2018
Uvod v letošnji program slovesne podelitve odličij Zdravniške zbornice Slovenije, ki bo 13. decembra ob 18.30 v Modri dvorani, bo že ob 16. uri, ko vas vabimo, da se nam pridružite na seminarju: Zbornica ponuja roko zdravnikom, ki se znajdejo v težavah.

Preberite več

LOGO ZZS Barok_bilten

Podelitev odličij Zdravniške zbornice Slovenije

29.11.2018
Vljudno vas vabimo na svečano podelitev odličij Zdravniške zbornice Slovenije za leto 2018 z Božično-novoletnim koncertom zdravniškega orkestra Camerata Medica, ki bo v četrtek, 13. decembra 2018, ob 18.30 v Modri dvorani Domus Medica.

Preberite več