Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Obvestila


Sekundariat – dodatni termini

18.1.2018
Zaradi izjemnega povpraševanja so tudi v tednu med 29. januarjem in 2. februarjem, prijave na izbirni del sekundariata ali sekundariat v celoti, mogoče zgolj na podlagi predhodne rezervacije termina.

Preberite več


Odločbe o odobritvi (izbirnega dela) sekundariata

16.1.2018
Spoštovani mladi zdravniki! Vsi termini, za prijavo na izbirni del sekundariata ali sekundariat v celoti, v tednu od 22. - 26. 1. 2018 so že zasedeni. Prosta mesta, kjer bo mogoče opravljati sekundariat, bodo na vpogled pri referentki. Hvala za razumevanje!

Preberite več

Specializacije_za zdravnike_delavnica 09 01 2018

Na delavnici Vse o novem razpisu specializacij več kot 130 mladih zdravnikov

10.1.2018
Kako je z določitvijo delodajalca in kroženjem ob prijavi na nacionalni razpis in kako z zaposlitvijo po zaključku specializacije, sta bili na včerajšnji delavnici Vse o novem razpisu specializacij za zdravnike najpogostejši vprašanji bodočih specializantov.

Preberite več

Speciazlizacije_zobozdravniki_08 01 2018

Vse o novem razpisu specializacij za zobozdravnike

9.1.2018
Ker v zadnjih dneh prejemamo zelo veliko vprašanj, povezanih z zadnjim razpisom specializacij, ki je bil objavljen 27. decembra 2017, je Zdravniška zbornica Slovenije včeraj pripravila posebno delavnico z naslovom Vse o novem razpisu specializacij za zobozdravnike. Danes ob 16. uri bo delavnica še za mlade zdravnike.

Preberite več


Vse o novem razpisu specializacij za zdravnike in zobozdravnike

9.1.2018
Ker v zadnjih dneh prejemamo zelo veliko vprašanj povezanih z zadnjim razpisom specializacij, ki je bil objavljen 27. decembra 2017, vas vabimo na delavnici: Vse o novem razpisu specializacij za zdravnike, ki bo 9. januarja, in za zobozdravnike, ki bo 8. januarja.

Preberite več


Razpisa specializacij za leto 2017 - vprašanja in odgovori

8.1.2018
Povzemamo nekatera najpogostejša vprašanja, ki se pojavljajo zaradi sprememb, ki jih je sredi poletja prinesla novela Zakona o zdravniški službi (ZZdrS-F) in z njo povezana objava drugega razpisa specializacij za leto 2017, ter podajamo odgovore.

Preberite več


MZ zamuja s sprejemanjem podzakonskih aktov Zakona o zdravniški službi

5.1.2018
Tako pravilnik o specializacijah kot tudi pravilnik o sekundariatu je skupščina zbornice obravnavala in sprejela 25. oktobra 2017 in sta bila naslednji dan poslana na MZ. Zbornica pa do današnjega dne z MZ še ni prejela soglasja na pravilnik o specializacijah, niti ni bil sprejet pravilnik o sekundariatu.

Preberite več

Avtorica fotografije:  Nataša Kralj

Klubski koncertni večer: BESEDA BESED – MAMA!

3.1.2018
17. januarja 2018 bo ob 19. uri v Domus Medica (Dunajska 162, Ljubljana) koncert z naslovom: Beseda besed – mama. Glasbo J. Brahmsa bodo oživili: pevka, operna pevka in femme fatale 2015 Nuška Drašček Rojko ter glasbeniki tria Ars musica s hornistom Jožetom Rošerjem.

Preberite več


Objavljeni javni razpisi specializacij

27.12.2017
Z dnem 27. 12. 2017 so objavljeni razpisi specializacij zdravnikov in zobozdravnikov.

Preberite več


Razpisi specializacij posredovani Ministrstvu za zdravje v soglasje

22.12.2017
Zdravniška zbornica Slovenije je danes, 22. decembra 2017, Ministrstvu za zdravje v soglasje posredovala vse tri razpise specializacij. Pričakujemo, da bo ministrstvo v najkrajšem možnem roku na razpise podalo soglasje, kar bo omogočilo objavo v naslednjem tednu.

Preberite več

Novinarska konferenca_bilten

Razsulo v zdravstvenem sistemu, ki ga je ustvarila ministrica s svojo ekipo

21.12.2017
»Komunikacija z ministrstvom za zdravje ni bila še nikoli tako slaba in nespoštljiva, kot je v zadnjih tednih,« je na današnji novinarski konferenci opozorila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenka Čebašek - Travnik. Nepremišljene spremembe pri specializacijah vnašajo hudo zmedo, pravilnik o sekundariatu pa je še v zraku.

Preberite več


Opredeljevanje pacientov s strani specializantov

19.12.2017
Strokovna služba Zdravniške zbornice Slovenije je pripravila obrazec vloge in obrazec ocene mentorja, ki naj ju specializant, ki bi želel opravljati delo izbranega osebnega zdravnika, in njegov glavni mentor izpolnita z relevantnimi podatki, podpišeta ter skupaj posredujeta na zbornico.

Preberite več

Prejemniki zdravniskih odlicji 2017

Prejemniki zdravniških odličij 2017

15.12.2017
Na Slavnostni akademiji ob 25-letnici zdravniške zbornice so bila 14. decembra podeljena letošnja zdravniška odličja za izjemne dosežke.

Preberite več

prof. dr. Pavle Kornhauser

Koncert v spomin prof. dr. PAVLETA KORNHAUSERJA

15.12.2017
21. decembra 2017 ob 19. uri vas vabimo na koncert v spomin prof. dr. PAVLETA KORNHAUSERJA. Koncert bo v Domus Medica, Dunajska cesta 162, Ljubljana.

Preberite več

Slavnostna akademija ob 25-letnici Zbornice_14 12 2017

Slavnostna akademija ob 25-letnici zdravniške zbornice

15.12.2017
»Za nami je 25 let, v katerih smo skupaj s Slovenskim zdravniškim društvom sodelovali pri razvoju medicinske stroke in hkrati prenašali dobre prakse iz tujine – tudi glede delovanja podobnih zbornic,« je v nagovoru na Slavnostni akademiji ob 25-letnici zdravniške zbornice poudarila predsednica zbornicedr. Zdenka Čebašek - Travnik.

Preberite več


Pravočasno vlaganje vlog za dodelitev kreditnih točk (SPI)

14.12.2017
Ker je v zadnjem času zaznati porast nepravočasnih vlog za dodelitev kreditnih točk (SPI) strokovnim izobraževanjem, organizatorje pozivamo, da poskrbijo, da bodo vlogo za dodelitev kreditnih točk vložili pravočasno, in sicer najpozneje mesec dni pred začetkom izobraževanja.

Preberite več


Slavnostna akademija ob 25-letnici Zdravniške zbornice Slovenije

7.12.2017
Zdravniška zbornica Slovenije letos praznuje pomembno obletnico – četrt stoletja svojega delovanja. Obeležili jo bomo v četrtek, 14. decembra 2017, s Slavnostno akademijo ob 25-letnici Zdravniške zbornice Slovenije z božično-novoletnim koncertom zdravniškega orkestra Camerata medica.

Preberite več


Prijave na izbirni del sekundariata in razpis specializacij po novem zakonu

5.12.2017
Vodstvo zbornice si prizadeva, da bi mladi zdravniki in zobozdravniki kljub zamiku razpisov pridobili možnost za nadaljevanje svoje poklicne poti v najkrajšem možnem času.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije podpira zahteve študentske organizacije po ohranitvi Zdravstvenega doma za študente

20.11.2017
Za celostno zdravstveno oskrbo študentske populacije je ključno, da imajo študentje in tuji študentje, ki študirajo v Ljubljani, možnost v okviru Zdravstvenega doma za študente (ZD za študente) v Ljubljani ohraniti svojega osebnega zdravnika in vse zdravstvene storitve, ki so na voljo.

Preberite več


Pa vendar se premika na bolje

16.11.2017
Včeraj je bilo v prostorih Zdravniške zbornice Slovenije drugo delovno srečanje na temo uresničevanja priporočil iz Poročila mednarodne komisije o presoji dejavnosti otroške srčne kirurgije v UKC Ljubljana. Po 10 letih je zagotovljena navzočnost otroškega kardiokirurga iz Prage v UKCL vse delovne dni v tednu.

Preberite več