Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

simona semenic_bilten

O življenju z epilepsijo

25.11.2018
V oktobru smo na Klubskem knjižnem večeru gostili eno najbolj prepoznavnih slovenskih dramatičark Simono Semenič, režiserko, ki je za svoj bogat dramski opus doslej prejela kar tri Grumove nagrade. Objavljamo video posnetek pogovora.

Preberite več

Tim

Sedem prijav na Medicinski dosežek pomurske regije

22.11.2018
Na natečaj za Medicinski dosežek pomurske regije je prispelo sedem prijav iz različnih medicinskih specialnosti: kardiologije, oftalmologije, endokrinologije, diabetesa in zobozdravstvene preventive, ena pa tudi s področja kakovosti v bolnišničnem zdravstvu. Vsem sodelujočim iskreno česititamo.

Preberite več

Pomurski zdravnik leta_fotogalerija

Podeljeni nazivi Pomurski zdravnik leta 2018

21.11.2018
Podeljeni so nazivi Pomurski zdravnik leta v kategorijah: družinski zdravnik, pediater, ginekolog, zdravnik specialist, zobozdravnik in Medicinski dosežek pomurske regije po izboru strokovne komisije zdravnikov. Projekt sta pripravila Vestnik in Zdravniška zbornica Slovenije. Čestitke nagrajencem je izrekel tudi minister za zdravje Samo Fakin.

Preberite več

Varna pot 1

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

19.11.2018
Zdravniška zbornica Slovenije podpira kampanje ozaveščanja o varnosti v cestnem prometu in podpira ničelno toleranco do alkohola v cestnem prometu.

Preberite več

Novinarska konferenca zobozdravniki_perevntiva_bilten

Ni preventivnega zobozdravstvenega programa za odrasle in presejalnega programa za otroke iz rizičnih skupin ​

16.11.2018
Med najbolj ogrožene skupine v odrasli populaciji sodijo bolniki z demenco in starejši v domovih za ostarele. Med otroki pa tisti, ki so veliko v bolnišnicah in otroci migrantov ter še nekatere druge skupine, ki jih je zelo težko zajeti v programe, opozarja asist. dr. Tanja Tomaževič, dr. dent. med., spec. otroškega in preventivnega zobozdravstva.

Preberite več

Klubski pogovorni večer_preventiva v zobozdratvu

Klubski pogovorni večer: Aktualni koncepti v preventivi pri otrocih in odraslih ​

15.11.2018
V sredo, 14. novembra, je bil ob 18. uri zelo aktualen in dobro obiskan Klubski pogovorni večer z naslovom Aktualni koncepti v preventivi pri otrocih in odraslih. Tema pogovora so bili preventivni ukrepi za ohranjanje ustnega zdravja tako pri otrocih in mladini kot pri odraslih.

Preberite več

ZČT v Zagrebu_bilten

Delovni obisk predsednice zbornice pri kolegih v Zagrebu

15.11.2018
Od številnih tem pogovora je izstopal Projekt zdravniška kartica (ZK). Gre za posebno kartico, izdelano v hrvaškem podjetju, ki izdeluje tudi potne liste. Kartica ima značaj identifikacijskega dokumenta (z biometrično fotografijo) in digitalnega certifikata (podpisa).

Preberite več

IMG_6374_Small

"Vedra lahkotnost novembrske sivine" z Eleno Hribernik in člani orkestra Slovenske filharmonije

14.11.2018
Cikel klubskih koncertnih večerov smo v sezoni 2018/2019 otvorili s koncertom Elene Hribernik s člani orkestra Slovenske filharmonije z naslovom "Vedra lahkotnost novembrske sivine".

Preberite več


Pomembno obvestilo organizatorjem strokovnih vsebin o roku za vložitev vloge

12.11.2018
Ker je v zadnjem času zelo poraslo število vlog, ki so bile na zbornico vložene prepozno, ponovno pojasnjujemo, v katerih primerih je vlogo treba vložiti osem dni in kdaj mesec dni pred izvedbo dogodka.

Preberite več


Obvestilo o načinu točkovanja strokovnih vsebin za aktivne udeležence

12.11.2018
Aktivna udeležba za predavatelje kot aktivne udeležence izpopolnjevanja ne prinaša več 50 % povečanja števila točk za ure predavanj.

Preberite več

Pomurski zdravnik_2018_600x300px

Prvič bodo podeljeni laskavi nazivi Pomurski zdravnik leta - Vabljeni!

9.11.2018
V torek, 20. novembra 2018, bomo ob 18. uri v Kongresni dvorani Radin Zdravilišča Radenci prvič podelili laskavi naziv Pomurski zdravnik leta. Izbor organizira tednik Vestnik skupaj z Zdravniško zbornico Slovenije. Glasovanje javnosti je potekalo do 14. novembra v petih kategorijah.

Preberite več


Drugi javni razpis specializacij zdravnikov in doktorjev dentalne medicine 2018 - odgovori na vprašanja – 2. del

8.11.2018
Objavljamo 2. del odgovorov na vprašanja, ki smo jih prejeli po objavi javnih razpisov specializacij za zdravnike in doktorje dentalne medicine 2018 (objava razpisov je bila 26. oktobra 2018).

Preberite več

Rstava_bilten 3

Otvoritev razstave Anima Tine Mlinarec, dr. med. spec. orl.

8.11.2018
V Domus Medica so se ljubitelji slikarske umetnosti sinoči, 7. novembra 2018, udeležili odprtja razstave Tine Mlinarec, dr. med. spec. orl., z naslovom Anima, ki je nastala kot avtoričin individualni pogled na dušo.

Preberite več

Elena Hribernik_131118

Klubski koncertni večeri: »Vedra lahkotnost novembrske sivine« Elena Hribernik s člani orkestra Slovenske filharmonije

7.11.2018
Koncert bo v torek, 13. novembra 2018, ob 19.uri. Prisluhnili bomo glasbeni stvaritvi skladateljev: W.A. Mozarta, F. Schuberta in H. Ville Lobosa. Vljudno vabljeni!

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za področje »medicine dela, prometa in športa«

5.11.2018
Kandidati morajo vlogi priložiti svoj življenjepis in predlog oziroma vizijo usposabljanja za specializacijo, za katero kandidirajo. Vloge z dokazili pošljite do 30. 11. 2018.

Preberite več


Usklajevanje dovoljenj za opravljanje zdravstvene dejavnosti in odločb o vpisu v register zasebnih zdravstvenih delavcev – ROK: 12. 4. 2019

30.10.2018
Ministrstvo za zdravje je na podlagi novele Zakona o zdravstveni dejavnosti iz leta 2017 sprejelo Pravilnik o vrstah zdravstvene dejavnosti, ki je začel veljati 12. 10. 2018. Objavljamo, kaj morajo izvajalci ukreniti v zvezi s pravilnikom in kako je z določitvijo odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti.

Preberite več


Drugi javni razpis specializacij zdravnikov in doktorjev dentalne medicine 2018 - odgovori na vprašanja

30.10.2018
Odgovori na vprašanja, ki smo jih prejeli po objavi javnih razpisov specializacij za zdravnike in doktorje dentalne medicine 26. oktobra 2018.

Preberite več


Drugi javni razpis specializacij zdravnikov in doktorjev dentalne medicine 2018

29.10.2018
Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju razpisnih pogojev z oznako »NE ODPIRAJ! - ZA JAVNI RAZPIS SPECIALIZACIJ« se pošlje ali osebno vloži na naslov Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana, do vključno 10. novembra 2018 (razpisni rok).

Preberite več


Klubski pogovorni večer: Aktualni koncepti v preventivi pri otrocih in odraslih

25.10.2018
Na pogovornem večeru bomo z zobozdravniki, strokovnjaki s področja preventive v zobozdravstvu, govorili o izvajanju preventivnega zdravstvenega varstva na primarni ravni – zobozdravstveno varstvo otrok in mladine – aktualni koncepti ter o preventiva v prihodnosti.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za področje »torakalne kirurgije«

22.10.2018
Zdravniška zbornica Slovenije danes, 22. oktobra 2018, objavlja javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za področje »torakalne kirurgije«. Kandidati morajo vlogi priložiti svoj življenjepis in predlog oziroma vizijo usposabljanja za specializacijo, za katero kandidirajo. Rok za oddajo vloge z dokazili je do 12.11. 2018.

Preberite več