Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Predsednica zbornice

dr. Zdenka Čebašek-Travnik, dr. med., specialistka psihiatrije

Generalni sekretar

Iztok Kos, dr. med.

 

Predsednica

dr. Zdenka Čebašek-Travnik, dr. med.

Tajništvo

Katja Martinc

Tel.: 01 307 21 02

E-pošta: Katja Martinc

Generalni sekretar

Iztok Kos, dr.med.

Tel.: 01 307 21 03

E-pošta: Iztok Kos

Tajništvo

Uradne ure

Uradne ure: ponedeljek, sreda in petek: od 9.00 do 12.00; četrtek: od 13.00 do 16.00

E-pošta: gp.zzs@zzs-mcs.si

Tajnica generalnega sekretarja zbornice

Anja Bergant

Tel.: 01 307 21 03

E-pošta: Anja Bergant

Referentka

Milica Trenkič

Tel.: 01 307 21 00

E-pošta: Milica Trenkič

Podpredsednika zbornice

Krunoslav Pavlović, dr. dent. med.

prim. asist. Dean Klančič, dr. med., specialist splošne medicine 

Tajništvo

Katja Martinc

Tel.: 01 307 21 02

E-pošta: Katja Martinc

Primopredaja, začetek dela in odstopi

21.02.2017 15:48

Danes je en teden, odkar opravljam delo predsednice Zdravniške zbornice. V tem času se je zgodilo veliko, vendar je vse druge naloge zasenčil razpad skupine ZZP, ki mi je pomagala pri volitvah. Ker so bili nekateri člani skupine ZZP izvoljeni za člane izvršilnega odbora, je njihov odstop s funkcije prinesel tudi začasno nedelovanje izvršilnega odbora. Odstopili so Irena Manfredo, Zdenko Šalda in Bojana Pinter. Danes pa sem dobila tudi obvestilo o odstopu predsednika razsodišča 2. stopnje Mira Denišliča.

Drugi člani izvršilnega odbora so takoj začeli z delom in pripravljajo gradiva za delo njihovih odborov in sveta za izobraževanje in usposabljanje. V ospredju so priprave na spomladanski razpis specializacij. Strokovne službe so pripravile vse potrebne podlage, sledi še končni pregled dokumentacije preden jo pošljemo na Ministrstvo za zdravje. Načrtujemo, da zaradi menjave vodstva zbornice ne bo prišlo do zamude pri razpisu.

Znano je, da je prejšnje vodstvo zapustilo dober finančni položaj zbornice. Izvršilni odbor v prejšnji sestavi je dne 13.2.2017 sprejel sklep o tem, da se sprejme poročilo o finančnem poslovanju zbornice za leto 2016 in ga posreduje skupščini v potrditev.

S finančno službo zbornice sem se že pogovarjala o možnostih za znižanje članarine - da bi predlog o tem lahko čimprej posredovala skupščini zbornice. Ocena je, da znižanje za 10% ne bi vplivalo na delovanje zbornice, pri večjem znižanju pa je treba upoštevati predvidene dejavnosti zbornice v prihodnjih letih. V zvezi s članarinami omenjam večkratno pobudo, da bi odločbe o članarini lahko pošiljali z navadno pošto in jo članom ne bi bilo treba dvigovati osebno. Pravna služba je pripravila pojasnilo o razlogih, zakaj to ni izvedljivo. V bližnji prihodnosti pa načrtujemo (ponovni) predlog za spremembo Zakona o zdravniški službi, ki bi to lahko uredila.

V naslednjih dneh bo potekal tudi pregled dokumentacije o primopredaji. Gre za obsežno gradivo v več fasciklih, iz katerega je razvidno, kako zelo razvejana je dejavnost naše zbornice. Pregled te dokumentacije je dobra priložnost za spoznavanje z delovanjem zbornice in njenih organov.