Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Predsednica zbornice

dr. Zdenka Čebašek-Travnik, dr. med., specialistka psihiatrije

Generalni sekretar

Iztok Kos, dr. med.

 

Predsednica

dr. Zdenka Čebašek-Travnik, dr. med.

Tajništvo

Katja Martinc

Tel.: 01 307 21 02

E-pošta: Katja Martinc

Generalni sekretar

Iztok Kos, dr.med.

Tel.: 01 307 21 03

E-pošta: Iztok Kos

Tajništvo

Uradne ure

Uradne ure: ponedeljek, sreda in petek: od 9.00 do 12.00; četrtek: od 13.00 do 16.00

E-pošta: gp.zzs@zzs-mcs.si

Tajnica generalnega sekretarja zbornice

Anja Bergant

Tel.: 01 307 21 03

E-pošta: Anja Bergant

Referentka

Milica Trenkič

Tel.: 01 307 21 00

E-pošta: Milica Trenkič

Podpredsednika zbornice

Krunoslav Pavlović, dr. dent. med.

prim. asist. Dean Klančič, dr. med., specialist splošne medicine 

Tajništvo

Katja Martinc

Tel.: 01 307 21 02

E-pošta: Katja Martinc

Pismo predsednice članom zbornice

24.02.2017 15:37

Spoštovane zdravnice in zobozdravnice, zobozdravniki in zdravniki,

za našo novo ekipo je prvih  deset dni na čelu Zdravniške zbornice Slovenije. Dinamičen, naporen, tudi lep, v vsakem trenutku pa predvidljivo neprizanesljiv. Da nas bodo pričakali na nož, je bilo sicer pričakovano. Jasno je, da nova ekipa, ki je prekrižala številne načrte in interese, ne more računati na naklonjeno podporo, kot se denimo zgodi ob dogovorjenih zamenjavah ekip na čelu organizacije. Ob presenetljivih zmagah podpore ni. Prežijo na naše napake in nas v prvem tednu sprašujejo, kaj še delamo tukaj. Sama sem bila o tem, ali bom odstopila, s strani medijev povprašana v prvih dneh mandata.

Kolegice in kolegi smo tako neprizanesljivega odnosa vseh okrog nas na nek način vajeni. Izkazujejo nam ga v času študija, doživljamo ga pri našem delu in žal ga prenašamo tudi v naše medsebojne odnose. Posebej ga doživljamo prav vsakokrat, ko si kot poklicna skupina prizadevamo za ustreznejše vrednotenje zdravniškega dela, ki po odgovornosti in zahtevnosti nima primerjave. Morda pa je prišel čas, da se naučimo ceniti svoje delo, spoštovati in ceniti delo kolegic ter kolegov in vrednost dela priznati tudi drugim.

Ker nas imajo za močne, pomembne, povezane in vplivne, nas na vsakem koraku poskušajo deliti in spreti, v kolikor nismo že razdeljeni in sprti med seboj. Z mojo ekipo smo se odločili, da to spremenimo - kar je za marsikoga ogrožajoče, zato nas poskušajo ustavljati, preden bi sploh lahko začeli. O tem, kaj smo v minulih dneh naredili, sproti obveščam članstvo na https://www.zdravniskazbornica.si/predsednica .

V Sloveniji je plača eden tistih kamnov spotike, s pomočjo katerega je mogoče diskreditirati prav vsakega posameznika, tudi mene. Nič osebnega. Sprašujem se, kaj sem pravzaprav zagrešila, razen da sem z vašo podporo, da bi dosegli spremembe, ki jih zdravniki potrebujemo, uspela zmagati na demokratičnih volitvah za mesto predsednice zbornice? Šele ob prevzemu funkcije sem ugotovila, kako je to delovno mesto ovrednoteno. To, da je mesto  predsednika zbornice izjemno zahtevno in nenehna tarča interesov in pritiskov, kar bi gotovo potrdili moji predhodniki, sem vedela že prej.  

Ob začetku zaposlitve mora vsak delavec skleniti pogodbo o zaposlitvi, enako tudi predsednik zbornice. Če bi bile stvari na zbornici urejene, bi bila plača predsednika in vseh ostalih funkcionarjev že predvidena in bi lahko tudi sama le podpisala pogodbo o zaposlitvi ter začela delati. Vendar je to, da uredimo plačna razmerja funkcionarjev na zbornici, očitno čakalo prav našo ekipo. Ko so me ob začetku mandata povprašali, kako bomo s plačo, sem predlagala, da zame velja enako kot za predhodnike, da je torej moja plača nekje vmes med plačami mojih predhodnikov, dokler skupščina ne uredi plačnih razmerij, ki bodo veljale za vsa vodstva in funkcionarje zbornice. Člani skupščinskega sveta so se s tem strinjali in pooblastili predsednika skupščine, da z mano dogovori znesek, kot je veljal za oba predhodnika oz. nekje vmes med obema, ker sta bili plači različni. Tako smo za obdobje od 14.2.2017 do 28. 2. 2017, ko mi teče odpovedni rok pri prejšnjem delodajalcu, sklenili pogodbo o zaposlitvi v vrednosti 1.800,00 evrov bruto za 40% obremenitev, ki pa je dejansko polna, saj z ekipo polno delamo. Kako bo z mojo plačo naprej, ne vem in se s tem ne bom obremenjevala. O vrednosti mojega dela in dela drugih funkcionarjev bo odločala skupščina zbornice in sama bom sprejela odločitev poslancev.

Žal so se trije člani naše predvolilne ekipe ob nastalih zapletih poslovili. Za dosedanjo delo se jim zahvaljujem in hkrati spoštujem njihovo odločitev. Razumem jih, saj so pritiski v teh dneh na meji vzdržnega, ampak jih bomo zmogli. Zaposleni na zbornici so izjemno profesionalna ekipa, ki pritiskom navkljub nemoteno dela dalje.

Ostajamo z vami, delali bomo v dobro članstva zdravniške zbornice in uredili, kar smo obljubili v svojem predvolilnem programu, pritiskom in hudim zgodbam navkljub.

Bodite potrpežljivi z nami, rezultati naših prizadevanj bodo kmalu vidni, če nam bo le dano nadaljevati začeto delo.

Dr. Zdenka Čebašek-Travnik, dr. med.,

Predsednica zbornice