Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Predsednica zbornice

dr. Zdenka Čebašek-Travnik, dr. med., specialistka psihiatrije

Generalni sekretar

Iztok Kos, dr. med.

 

Predsednica

dr. Zdenka Čebašek-Travnik, dr. med.

Tajništvo

Katja Martinc

Tel.: 01 307 21 02

E-pošta: Katja Martinc

Generalni sekretar

Iztok Kos, dr.med.

Tel.: 01 307 21 03

E-pošta: Iztok Kos

Tajništvo

Uradne ure

Uradne ure: ponedeljek, sreda in petek: od 9.00 do 12.00; četrtek: od 13.00 do 16.00

E-pošta: gp.zzs@zzs-mcs.si

Tajnica generalnega sekretarja zbornice

Anja Bergant

Tel.: 01 307 21 03

E-pošta: Anja Bergant

Referentka

Milica Trenkič

Tel.: 01 307 21 00

E-pošta: Milica Trenkič

Podpredsednika zbornice

Krunoslav Pavlović, dr. dent. med.

prim. asist. Dean Klančič, dr. med., specialist splošne medicine 

Tajništvo

Katja Martinc

Tel.: 01 307 21 02

E-pošta: Katja Martinc

Čas za sodelovanje

09.03.2017 18:08
 

Sprememb, ki jih vsi skupaj potrebujemo, da bo zbornica zares služila svojemu namenu, torej vsem nam. Slišim vas in verjamem, da vas bodo slišali tudi poslanci skupščine, ki bodo v prvem mesecu mojega mandata glasovali o (ne)zaupnici. To se bo zgodilo na skupščini, ki bo že naslednji teden, 15. marca ob 16. uri v naši modri dvorani. Skupščina je odprta za vse člane zbornice. 

V teh dneh ne smemo pozabiti na osnove demokratičnih volitev in lastno avtonomijo. Ko so volitve končane, je to zaključena zgodba, ki jo je treba sprejeti in začeti sodelovati. Tokrat je očitno drugače; nekateri se s tem, da članstvo ni podprlo in izvolilo njih, očitno ne morejo sprijazniti in poskušajo z institutom nezaupnice ter z nenehnimi javnimi pritiski in napadi name in na našo ekipo za vsako ceno dobiti »svojo« zbornico nazaj. Tako zdravnikom in zobozdravnikom jemljejo zbornico, njihov glas, ki so ga dali na volitvah, avtonomijo in ugled.

Nekaj težkih tednov je za nami in ti so me utrdili v prepričanju, kako pomembno je, da zdravniki in zobozdravniki varujemo svojo avtonomijo, saj bomo sicer kot stanovska organizacija in poklicna skupina lahek plen političnih in drugih interesov, ki želijo zbornico zase, po možnosti že naslednji teden. A zdravniška zbornica ne pripada nikomur drugemu kot nam zdravnikom in zobozdravnikom in dokler bom na tem mestu, vam zagotavljam, da takšnim pritiskom ne bomo popustili.

Delo na zbornici lepo teče, ključne aktivnosti so predstavljene v Biltenu. Vesela sem vseh vaših pobud in pripravljenosti na sodelovanje pri soustvarjanju zbornice, ki bo znala in zmogla prisluhniti vsakomur med vami, ki in ko bo potreboval pomoč. Moja vrata so vedno odprta in prav tako vrata mojih sodelavcev.  Po dolgem času, ko smo imeli za generalnega sekretarja pravnika, je to spet postal zdravnik, Iztok Kos. Že v nekaj tednih delovanja smo prepoznali prednost te odločitve, saj zdravnik ali zobozdravnik, ki se obrne na zbornico, dobi sogovornika z medicinskim znanjem in dobrim razumevanjem problematike.

Želim si, da bi v času, ko smo skupaj, dozorelo spoznanje, da lahko težave, ko te nastopijo, rešujemo med seboj, v odkritem dialogu in ne v javni areni. Javni obračuni in pogromi so daleč, zelo daleč stran od našega poslanstva. Zdravniki in zobozdravniki zmoremo bolje. Nihče nas ne more tako raniti, kot se lahko ranimo med seboj, prav tako pa nam nihče ne more pomagati tako, kot si lahko pomagamo in se podpremo med seboj.

Hvala za vašo podporo in zaupanje.